Ole Einar Bjørndalen  (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Ole Einar Bjørndalen (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

- Kan glemme verdenscup i Gällivare

Skiskytter-esset Ole Einar Bjørndalen hadde gledet seg til å møte langrennsløperne på Beito til helgen. Men magesjau har satt han så mye tilbake at det er uaktuelt å stille til start.

Selv om han skulle bli tatt ut til verdenscupåpning i langrenn i Gällivare den 22. november så kommer også det for tidlig.

- Jeg har stort sett bare ligget utslått på sofaen i 8-10 dager. Det tar tid å trene seg opp både når det gjelder styrke og å få opp maksfarten igjen, forteller Bjørndalen til TV 2 Sporten.

- Du har jo gode minner fra Gällivare, det var der du vant ditt eneste verdenscuprenn i langrenn for to år siden?

- Ja, det var et stort øyeblikk for meg, og jeg hadde håpet å kvalifisere til en ny start der, men slik ble det altså ikke. Hvis jeg ikke er i skikkelig slag har jeg ingenting der å gjøre. Nå er det aller viktigste å bli helt frisk igjen og komme i bra slag til verdenscupåpning i Östersund 3. desember, svarer Bjørndalen.

Men langrennsløperne skal nok få konkurranse fra skiskytterhold, Emil (Hegle Svendsen) er i bra slag og kommer nok til å gå fort på Beito, så fort at han stiller i Gällivare.

- Men det er VM i Sør Korea og ikke verdenscupen som er viktigst denne sesongen?

- Jepp.

- Kan du trene for fullt igjen nå etter sykdommen?

- Fullt og fullt, jeg er så smått i gang igjen, men merker godt at det kun har vært en og annen spasertur de to siste ukene, sier skiskytterkongen.