Ryggende lastebil (Foto: Scanpix)
Ryggende lastebil (Foto: Scanpix)

Vil ha forbud mot rygging

Byplansjefen i Bodø vil ha forbud mot at tyngre kjøretøy kan rygge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det uvanlige forslaget skal 18. november opp til behandling i planutvalget i Bodø kommune.

Forslaget kommer i forbindelse med at Rema 1000 ønsker å bygge en butikk på en ny tomt.

Byplansjef Jørn Roar Moe mener at rammene for reguleringsplanen for området krever såpass store trafikkløsninger at han vil ha ryggeforbud med tyngre kjøretøy på tomten.

- Vi kan ikke nekte rygging på offentlig vei, men bystyret kan vedta bestemmelser i en reguleringsplan som hindrer at en byggesøknad hvor det er lagt inn som premiss, blir godkjent, sier Moe til avisa Nordland.

- Kan de gjøre det?

Eieren av tomta ante ikke at kommunepolitikerne kunne vedta et ryggeforbud og er mildt sagt overrasket.

- Hva, kan de gjøre det? Kan politikerne bestemme om varetransportene til et eventuelt Rema 1000 skal få lov til å rygge på offentlig vei, eller ikke? sier tomteeier Stig Otto Nilsen i selskapet Rema-Tomta til Avisa Nordland.

Frykter trafikkaos

Flere av beboerne i området vil ha park i stedet for butikk på tomta mens kommunepolitikerne ønsker at den skal benyttes til næring.

Man frykter trafikkaos hvis man ikke regulerer tilkomsten til en fremtidig butikk og byplansjefen ønsker et vedtak som kan forhindre ulykker.

Derfor vil han ha et vedtak som innebærer at all manøvrering av kjøretøy må skje inne på tomta og at rygging med tyngre kjøretøy hvor folk ferdes inne på tomta, eller i offentlig vei, ikke blir akseptert.