Halvorsen (Foto: Scanpix)
Halvorsen (Foto: Scanpix)

Sommerjobben kan ryke

Finansminister Kristin Halvorsen tror det vil bli vanskeligere å få jobb og bolig i fremtiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Finansminister Kristin Halvorsen besøkte mandag elever ved Nesodden videregående skole. På timeplanen sto det finanskrise.

Urolig for fremtiden

Elever i fagene politikk og samfunnsøkonomi stilte mange spørsmål til finansministeren. Det var særlig fremtidens arbeids- og boligmarked som interesserte elevene.

- Vi har jo ikke merket finanskrisen veldig tydelig nå, men når vi kommer oss inn på arbeidsmarkedet og boligmarkedet blir også vi veldig berørt, sier Erik Nakkerud som er elev på skolen.

Nakkerud680 (Foto: TV 2)
Nakkerud680 (Foto: TV 2)

Finansministeren var klar på at arbeidsmarkedet vil bli vanskeligere.

- Jeg tipper at det kan bli vanskeligere å få sommerjobb og deltidsjobb i fremtiden, da særlig innenfor handel fordi folk kjøper mindre enn før. I tillegg tror jeg folk vil ta lengre utdanning fordi jobbene kanskje ikke står der slik det har gjort nå, mener finansminister Halvorsen.

Nøktern fremtid

Halvorsen mener også at fremtidens voksne bør drive nøktern planlegging, spare penger og ta mye utdanning.

- Vi har allerede sett at bankene er blitt mer restriktive på utlån og det kan bli vanskelig for unge da å etablere seg, sier Halvorsen. Jeg tror det er lurt å spare penger og kanskje leie litt lenger enn man hadde tenkt, sier Halvorsen til TV 2 Nyhetene.