Joe Kinnear (Foto: CRAIG BROUGH/AFP)
Joe Kinnear (Foto: CRAIG BROUGH/AFP)

Kinnear risikerer straff

FA «undersøker» Joe Kinnears «Mikke Mus-utbrudd».

Newcastle-manager Joe Kinnear er i hardt vær igjen.

Etter helgens 1-2-tap mot Fulham, la Kinnear lite skjul på sin misnøye med kampens dommer, Martin Atkinson.

- En Mikke Mus-dommer
På stillingen 1-1 ble Fulham tildelt straffe etter at Fabricio Coloccini meide ned Andy Johnson. Kinnear var rasende på Atkinson fordi han ikke så en «dytt» av Claudio Cacapa i oppbyggingen til angrepet.

- Vi har Mikke Mus-dommeren som ikke gjør noen ting. Han gjør en feil som koster oss dyrt, freste Kinnear.

Og slakten fortsatte:

- Slik er standarden på dømmingen her til lands. Det skjer hver eneste uke. De (dommerne) har alltid et smart svar, som «noe blokkerte utsikten min».

Premier League i Fotballguiden: Tabell | Terminliste | Spillerstaller | Toppscorer

Er du en bedre fotballtrener enn Joe Kinnear? Prøv Premier League-manager her!

Må forklare seg
Nå har det engelske fotballforbundet (FA) - ikke overraskende - varslet at de vil «gjennomgå» Kinnears utblåsing, melder Sporting Life.

Mest sannsynlig vil Kinnear motta et brev der han blir bedt om å forklare seg, på samme måte som Manchester United-sjef Sir Alex Ferguson pent måtte gjøre.

Hvorvidt det blir tatt ut tiltale og gitt kampstraff, blir avgjort på tirsdag eller onsdag denne uken. Hvis det skjer, blir ikke det den første gangen Kinnear er i ilden.

I 2004 fikk den daværende Nottingham Forest-manageren to kampers karantene, etter at han kalte dommeren Clive Penton for «Klovnen Coco». Straffen førte til at han måtte se de to førte Newcastle-kampene fra tribunen tidligere i høst.