overgrepsjente (Foto: TV 2)
overgrepsjente (Foto: TV 2)

Livet ødelagt etter overgrep

Politiets håndtering av overgrepssak føles som nok et overgrep for incestofferet. Onsdag faller dommen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hun husker de første overgrepene fra hun var fem-seks år gammel. Onkelen, som var som en far for henne, utnyttet den lille jentas tillit.

Skyldfølelse og skam

- Jeg trodde det skulle være sånn. Jeg trodde alle barn i hele verden gikk med det inni seg som jeg gikk med inni meg. Jeg trodde det var vanlig å ha sånne tanker og det jeg hadde med å være redd. Han har bare slått meg en gang, men etter det så ble jeg veldig redd og så turte jeg ikke å gjøre mer motstand, forteller offeret til TV 2 Nyhetene.

overgrepconnie (Foto: TV 2)
overgrepconnie (Foto: TV 2)

Jenta ble truet av sin onkel og turte ikke fortelle noen om hva som skjedde.

- Fordi jeg hadde skyldfølelse og mye skam, og ville på en måte skåne familien min for det da. For jeg tenkte vel det at hvis jeg sa det så ville de kanskje synes jeg var ekkel eller fryse meg ut fra familien.

Grep ikke inn

Overgrepene kom for dagen først da onkelen selv gikk til politiet etter å ha truet med å bli anmeldt. Da hadde allerede fire psykiatere ved Sykehuset Innlandet visst om overgrepene i ett år uten å gjøre noe med det.

overgreppoliti (Foto: TV 2)
overgreppoliti (Foto: TV 2)
Les også:
Psykiatere stanset ikke overgrep
Slipper straff etter polititabbe

På grunn av sommel og rot i politiet går nå psykiaterne fri. Politiets håndtering av saken oppleves som nok et overgrep.

Dom mot onkelen faller tirsdag. Selv om strafferammen for hans forbrytelser er på 21 år ender han trolig opp med å sone kun ett år i fengsel.

- Jeg synes ikke det var verdt å møte opp i noen rett jeg. For ett år! (...) Er det verdt å leve når man skal ha den smerten inni seg? Jeg synes de heller på en måte kunne ha drept meg, sier jenta.

Meldte seg selv

Den pedofiles forsvarer, Mette Y. Larsen mener det riktig at hennes klient får strafferabatt.

Aktor i saken har gått inn for to og et halvt års fengsel og at et av årene gjøres betinget, blant annet på grunn av politiets tidsbruk.

- Jeg mener at aktor har tatt hensyn til til viktige momenter, som at saken har tatt alt for lang tid og at at min klient har tilstått. Og jeg mener han har landet på en riktig straffepåstand, sier Larsen.

- Denne mannen har ikke bare tilstått, han har også meldt seg selv. Det er svært sjeldent, og det vil aktor gi et signal om, noe jeg synes er bra. Så jeg mener både at hans utgangspunkt og påstanden er riktig ut fra rettspraksis, sier Mette Larsen.