kunstfoto_680
kunstfoto_680

- Å være sexy er noe du må jobbe for

Dagens stereotypiske kvinnebilder i blader som FHM og Mann provoserer fotograf Marie Kristiansen.

Dagens unge kvinner blir påvirket til å tro at skal de være sexy må de fremstå som en Paris Hilton eller en glamourmodell i et herreblad. Dette blir kunstner og fotograf Marie Kristiansen ( 26) provosert over.

Vaginakjoler

Hennes første utstilling skapte overskrifter da hun plasserte unge modeller i "Vaginakjoler". På torsdag åpner viser hun frem sine nye bilder på Galleri A Minor i Oslo.

- Jeg hentet mye inspirasjonen til dette prosjektet fra egne mareritt, tanker og opplevelser. Jeg, som mange andre, har følt at man må fylle roller man ikke føler seg hjemme i, nærmest til selvutslettelse. Etter vagina-kjolene, hvor jeg så på populærkulturens fremstilling av kvinner, ville jeg nå utforske hvordan disse normene kan påvirke individet. Det er ikke gitt at dette prosjektet kun handler om kvinner. Det dreier seg om hvordan vi som mennesker føler at vi må leve opp til andres og egne forventninger, og hvordan det kan skape uro i sinnet.

Marie Kristiansen ble født på film

Marie Kristiansen har levd med kunst hele livet. Maries kinematografiske uttrykk kan spores tilbake til barndommen som datter av en regissør og en produsent. Maries fødsel ble foreviget på film, i Høvdingen fra 1984, og som niåring vant hun Youth in Film Award in Hollywood for beste unge skuespillerinne i en utenlandsk film for sin rolle i Måker i 1991. Senere danset hun ved Den Nasjonale Ballettskolen, hvor hun deltok i flere oppsetninger ved Den Norske Opera. Marie studerte kunst ved Central Saint Martin i London frem til 2007, og hennes arbeider har vært stilt ut i inn- og utland. Hun holdt sin første separatustilling i Oslo i januar 2008.