Rasmussen ferdig i Touren

Michael Rasmussen kommer aldri mer til å få sykle Tour de France.

Det er Tour-arrangøreren ASO som sier dette til den danske avisen B.T.

Den danske avisen spurte arrangøren om Rasmussen noen gang får kjøre Tour de France igjen. Da svarte ASO talsmand Matthieu Desplats med å spørre om spørsmålet var seriøst ment.

- Han er sykkelhandler
- I våre øyne er Rasmussen ikke lenger proffesjonell sykkelrytter. Han er sykkelhandler i Italia. Han har selv innrømmet at han løy om sitt oppholdssted i forkant av touren i fjor. Selv hvis han skulle unngå karantene, er det ytterst tvilsomt om han vil finne et lag. For hvilken sportsdirektør vil ansette han og fortsatt drømme om å kjøre Tour de France, sier Matthieu Desplats til B.T.

Knallharde
ASO kjører en knallhard kamp mot tidligere syndere nå og har erklært skandalelaget Astana for uønsket i årets ritt. Det er dette laget fjorårets vinner av Tour de France Alberto Contador i år sykler for.

Nå har også spanske myndigheter meldt at de skal gjenåpne Operasjon-Puerto. Det skriver Reuters. Dette var dopingskandalen som blant annet sendte stjernene Jan Ullrich og Ivan Basso ut av Tour de France i 2006.

Også Alberto Contador har blitt nevnt i forbindelse med saken, men ble i etterkant frikjent for alle anklager. Han er imidlertid blitt en omdiskutert rytter etter dette.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.