sjokoladekake_680
sjokoladekake_680

Sjokoladekake med nøtter

Prøv denne sjokoladekaken med nøtter.

Denne oppskriften er sendt inn fra Jorunn på Jessheim.

Kakebunn

250 g malte mandler

5 egg

200 g sukker

200 g smør

300 g mørk sjokolade

150 g hakkede valnøtter

100 g hvetemel

1 1/2 ts bakepulver

Krem til fyll:

200 g mykt smør

200 g melis

2 ss kakao

4 ss likør, for eksempel kaffelikør, Drambuie, kremlikør eller nypresset appelsinjuice

Glasur:

2 dl melis

2 dl kakao

ca 1 ss kaffe

2 ss applesinjuice

Mal mandlene, visp egg og sukker til eggedosis og vend inn de malte mandlene.

Smelt smør og sjokolade over svak varme. Grovhakk valnøtter , bland med hvetemel og bland dette i den smeltede sjokoladen.

Vend sjokolade og nøtteblandingen inn i eggedosisen.

Hell deigen i en smurt form og stek på nederste rille i varm stekeovn 175 oC i 45-50 min. Legg et bakepapir over hvis kaken blir for mørk/ mye stekt på toppen.

Avkjøl på rist.

Rør sammen ingrediensene til fyllet og til glasuren mens kaken avkjøles.

Del kaken i to lag og ¾ av fordel fyllet på bunnen, legg den andre bunen over og bre resten av fyllet over kaken.

Stryk glasuren lett over kremen på toppen av kaken.

Bruk ev en gaffel til å lage et mønster eller dryss med revet sjokolade.

Flere oppskrifter fra Wenche finner du på artoftaste.no