Brann Drammen omkommet bæres ut (Foto: Heiko Junge)
Brann Drammen omkommet bæres ut (Foto: Heiko Junge)
Flere personer mistet livet  brannen på Gulskogen i Drammen. (Foto: Tor Keiser/TV 2)
Flere personer mistet livet brannen på Gulskogen i Drammen. (Foto: Tor Keiser/TV 2)

Måtte forlate død kamerat

27-åringen reddet seg ut av det brennende huset i Drammen. Kameraten omkom.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den polske 27-åringen vi ikke stå fram med navn, men forteller til TV 2 hva som skjedde da huset han bodde i begynte å brenne ved 05-tiden søndag.

- Jeg var akkurat kommet tilbake fra diskoteket og var i første etasje når det begynte å brenne. Jeg klarte å komme ut og hjalp to andre ut på veien, forteller han.

- Vanskelig å snakke om det

I løpet av søndag formiddag har politiet bekreftet at minst to personer har mistet livet i brannen. 27-åringen forteller at det bare var menn til stede i huset og at alle er sterkt preget av det som skjedde.

- Det er vanskelig å snakke om det. Det har berørt mange familier, sier han. Selv måtte han forlate kameraten sin der inne. Han er blant de to som døde.

Mistet alle tingene

Den polske mannen har vært i Norge i to måneder. Han har ingen jobb og mistet alle tingene sine i brannen.

- Jeg mistet penger og hadde nettopp kjøpt meg nye klær, sier han.

To av dem som reddet seg ut ble sendt på sykehus.

- Jeg tror han ene som er på sykehuset har brukket mange bein. Han hoppet ut av vinduet. Han andre hadde store brannskader, forteller den polske mannen.

Politiet i Søndre Buskerud frykter at så mange som fem personer er savnet. Brannmannskapene har ennå ikke kunnet gjennomsøke ruinene. Politiet har bedt om bistand fra Kripos til å etterforske brannen.

- Vi er i gang med å avhøre de 13 som ble evakuert. Vi må få kartlagt hvor mange som er savnet, sier politiadvokat Monica Hanø til TV 2 Nyhetskanalen ved 14-tiden søndag ettermiddag.

Se mer fra brannen i natt:

272561