Abraham Marquez2 (Foto: TIMM SCHAMBERGER, © UT)
Abraham Marquez2 (Foto: TIMM SCHAMBERGER, © UT)

Sparte seg for juling

Tittelutfordrer innså håpløs oppgave og ga opp etter seks runder.

Amerikanske Raul «El Diamante» Marquez (37) er etter alt å dømme ferdig som proffbokser på nevneverdig nivå etter at han ble grundig slått av armenske «King» Arthur Abraham (28) i tyske Bamberg lørdag kveld.

- Som en murvegg
Den tidligere OL-bokseren og tittelholderen hadde lite å fare med på alle fronter mot den råsterke Abraham, som satte seg i respekt og gjorde Marquez oppmerksom på styrkeforskjellen mellom de to tidlig i kampen.

IBF-mesteren holdt deretter amerikaneren på defensiven resten av kampen mens han delte ut harde kroppstøt og presise venstre jabber som sørget for kuttskader i øyeregionen på Marquez.

Etter seks fullførte runder hadde ringreven fra Houston fått nok og valgte å bryte kampen.

- Jeg synes jeg traff ham godt i en periode, men han bare fortsatte å gå på som om han var en murvegg. Har er veldig sterk, uttalte Marquez etter kampen.

Abraham-Marquez3 (Foto: TIMM SCHAMBERGER, © UT)
Abraham-Marquez3 (Foto: TIMM SCHAMBERGER, © UT)

Pavlik på vent
Seieren over Marquez var Abrahams åttende forsvar av IBF-beltet i mellomvekt (72,6 kilo) som han vant i 2005.

Den tyskbaserte 28-åringen har det siste året vært på kollisjonskurs med vektklassens virkelige verdensmester Kelly Pavlik, men det møtet ser ut til å være på vent inntil videre.

Nå har imidlertid tanken på en kamp mellom Abraham og konkurrenten Felix Sturm blitt et hett tema i Tyskland etter at WBA-mesteren beseiret Abrahams stallkamerat Sebastian Sylvester forrige helg.

- Jeg er klar for en kamp mot Sturm, fastslår Abraham.

Dermed kan det gå mot ny storkamp i Tyskland.

Abraham-Marquez4 (Foto: Christof Stache)
Abraham-Marquez4 (Foto: Christof Stache)