Pastor Egil Svartdal
Pastor Egil Svartdal

Pastoren får prøvd seg

Egil Svartdal vikarierer i yrker han ikke kan, for å nå ut til nye troende og tvilende mennesker. SE VIDEO.

Den populære pastoren Egil Svartdal, er klar for en ny høst med nye mennesker som snakker om tro og tvil. Men denne gangen besøker han dem ikke bare. Han tar også vikarjobber for å komme innpå dem.

Les også: Pastor i farta

Lærervikar

En av yrkene han prøver seg på, er som lærervikar. Svartdal tror nesten ikke sine egne øyne når elevene står ved pultene når han kommer inn. Men det er ikke lenge harmonien er fullkommen.

- Jeg begynte å lure på om det var bedre i skolen enn jeg fryktet. Men nå skjønner jeg jo på en måte at tendensen er der, sier han litt oppgitt i alt bråket.

Melder seg ut av kirken

Svartdal tester også journalist-yrket, og er både fotograf og skribent. Men etter samtaler med noen av de andre i redaksjonen, kommer en litt mindre hyggelig beskjed fra en av «kollegene» hans. Hun har forstått at hun vil melde seg ut av statskirken, etter å ha snakket med pastoren.

- Pastoren kom, og hun meldte seg ut av kirken, og smilte lykkelig tilbake, sier Svartdal da han får beskjeden. Han tar det hele med et smil og en god latter.

Se også hvordan pastor Svartdal ser ut i rosa Kid-T-skjorte og hvordan det går når han prøver seg som sykepleier på et gamlehjem.

Er det lett å pleie de elder? Se videoen øverst i artikkelen.