Rio Ferdinand  (Foto: DARREN STAPLES/REUTERS)
Rio Ferdinand (Foto: DARREN STAPLES/REUTERS)

- Tull med Walcott-beskyttelse

- Dommerne blåser for lett, mener Rio Ferdinand før møtet med Arsenal.
Følg Premier League direkte (13.45)

Direkte på live.tv2.no (13.45): Arsenal - Man Utd

Manchester United-stopperen slipper trolig å møte sin landsmann i lørdagens gigantoppgjør på Emirates Stadium.

Når Arsenal tar imot erkerivalen, skjer det med en rekke stjerner skadet på tribunen.

Wenger kritisk
Emmanuel Adebayor gikk ned for telling i tapet for Stoke. Det samme gjorde Mikael Silvestre, Bacary Sagna og Theo Walcott.

De tre sistnevnte testes rett før kampstart, mens Adebayor er uaktuell.

Selv om Arsenal-trener Arsène Wenger har ropt på ekstra beskyttelse fra dommerne hele uken, har Rio Ferdinand likevel ingen planer om å legge noe imellom.

Etternavn har fint lite å si når landslagsmannen plukker sitt bytte. Stopperen mener britiske dommere generelt sett blåser altfor lett.

- Helt galne taklinger må spillere selvsagt beskyttes mot, men så lenge du går inn fair og er etter ballen er taklinger en del av spillet, sier Ferdinand til Sky Sports.

- Jeg er en av dem som mener at dommerne våre er litt for glad i å blåse i fløyten for tiden. All kontakt blir jo straffet, mener Rio.

Les også: Wenger roser Ferguson

Premier League i Fotballguiden: Tabell | Terminliste

- Ingen ille Walcott-takling
Dermed kan det brygge opp til krig i London lørdag formiddag, ikke minst hvis en presset Wenger igjen må konstatere skader på sentrale spillere.

- Taklingen på Adebayor sist var stygg, men den på Theo (Walcott) var ikke så ille som folk skal ha det til. Jeg tror ikke han ble skadet av selve taklingen. Det var mer måten han falt på, sier Ferdinand.

PS: For Uniteds del er Paul Scholes fortsatt uaktuell til en plass i startoppstillingen, samtidig som Owen Hargreaves også er skadet. Det samme er Wes Brown, mens Darren Fletcher og kaptein Gary Neville testes før kampstart.

Se begge managere uttale seg på gårsdagens presssekonferanse før kampstart her:

272397