Kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa. (Foto: Knut Falch)
Kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa. (Foto: Knut Falch)

Ubehagelig horeavsløring

- Det virket som han var mer opptatt med de lokale damene enn det offisielle programmet, sier Kleppa om stortingsrepresentanten som beskyldes for sexkjøp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mannlig stortingsrepresentant skal ha kjøpt horer under offisielle reiser til utlandet. Det har skapt sterke reaksjoner hos kolleger som selv var med på reisene.

- Jeg opplevde det som om representanten var mer opptatt av de lokale damene enn å delta med det ansvaret han hadde i delegasjonen, forteller kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa til TV 2 Nyhetene. Han mente at det å kjøpe sex av en kvinne var like naturlig som å kjøpe mat av en kvinne.

- Dårlig rykte

- Det bidrar til et dårlig rykte. Det er synd for Norges del. Vi skal være spesielt påpasselig med hvordan vi oppfører oss i utlandet, mener SVs stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen.

TV2 Nyhetene har de siste dagene snakket med flere stortingsrepresentanter som har deltatt på offisielle reiser sammen med den mannlige representanten.

Én av dem konfronterte den gifte mannen og ga klar beskjed om at det var uakseptabelt å kjøpe sex i Stortingets tjeneste.

Hun sier følgende til TV 2 Nyhetene:

«Da jeg konfronterte ham, gjorde han ingenting for å benekte det. Tvert imot sa han at jeg ikke skulle blande meg borti hva voksne mennesker gjorde sammen.

Han mente at det å kjøpe sex av en kvinne var like naturlig som å kjøpe mat av en kvinne.»

- En ubehagelig situasjon

Kleppa forteller at hun ikke er sikker på om hun vet hva stortingsrepresentanten gjorde.

- Jeg vet ikke om det var sexkjøp eller noe annet, men jeg husker at det oppsto en ubehagelig situasjon, sier Kleppa.

Stortingspresident Thorbjørn Jagland sier fredag kveld at han kommer til å forfølge saken.

- Jeg må få klarhet i hva saken gjelder. Det er naturlig at jeg tar en prat med stortingsgruppen som vedkommende tilhører, sier Jagland til TV 2 Nyhetene.