Jan Jönsson  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Jan Jönsson (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Kåret til årets trener - igjen

Jan Jönsson er kåret til årets trener av trenerne selv. Les begrunnelsen her!

Norsk Fotball-Trenerforening (NFT) har talt.

Medlemmene har kåret Jan Jönsson til årets trener i Norge. Svensken ledet Stabæk til seriegull og kan ta dobbeltriumf om klubben vinner cupfinalen mot Vålerenga førstkommende søndag.

Slik begrunner Norsk Fotball-Trenerforening prisen til Jönsson:

«Jan Jönsson, har gjennom tre års virke som hovedtrener lykkes med å etablere Stabæk til å bli ett av de mest spennende lagene i norsk toppfotball. Gjennom en underholdende og offensiv spillestil, har Stabæk gjennom 2008 smeltet seg inn i hjertene til både fotballtilhengere og fotballeksperter i det ganske land.

Jan J¿nsson har en lang spillerkarriere å vise til fra svensk toppfotball. Han var spiller i Halmstad BK fra 1978 - 1992. Senere ble han assistenttrener i Sanfrecce Hiroshima fra 1993 - 1995 og Vissel Kobe fra 1995 - 1996, begge klubber i Japan.

Tilbake i Sverige tok han over Ljungskile SK sommeren 1998, hvor han var ut sesongen 2000. Neste stoppested var Landskrona Bois fra 2001 - 2004. Deretter ble det Stabæk fra 2005, hvor det ble opprykk til Tippeligaen allerede 1.året som hovedansvarlig.

Jan Jönsson fremstår som trygg fotballtrener, solid plantet i fotballens sentrale verdier. Han er en talsmann for fair-play, han utviser ydmykhet og respekt for sine medarbeidere og omgivelser, og han er en meget solid ambassadør for sin arbeidsgiver. Han har en enestående evne til å skape mellommenneskelige relasjoner, og siden utnytte den kjemi og kompetanse det avstedkommer til beste for fellesskapet.»

Her er NFTs priser:
Årets trener menn: Jan Jönsson, Stabæk
Årets trener kvinner: Geir Nordby, Røa
Årets unge trener: Monica Knudsen, Team Strømmen
Årets trenerildsjel: Johan Olav Fossli, Lillesand IL