Egil Svartdal
Egil Svartdal

Pastor i farta

Pastor Egil Svartdal fikk en skikkelig rundtur da han besøkte Tommy Sharifs dekksenter. SE VIDEO!

Søndag er det premiere på Egil Svartdals nye program «Pastor på prøve». I serien oppsøker den populære pastoren arbeidsplasser både som medarbeider og for å lete etter både tvil og tro.

Overtalt til råkjøring

I premiereprogrammet er det Tommy Sharifs dekksenter som får besøk. Mot slutten av dagen får Tommy Sharif, sammen med gutta på gulvet, overtalt Egil til å bli med på en runde drifting.

Drifting er en motorsport hvor sladding og adrenalin står i fokus. De beste driftingførerne får den ekstreme sladdingen til å se ut som en «dans» fra side til side på asfalten. Og det blir en heftig tur for Egil.

- Det kan hende det snurrer litt, i alle fall når det er så glatt som nå, sier Egils driftingsjåfør før de to spinner av gårde.

-Egil har kontakt der oppe

Tommy Sharif tar det hele med knusende ro på sidelinjen.

- Egil tåler mye han. Han har jo kontakt der oppe han vettu. Han sier bare «nå går det bra, nå går det bra», smiler han.

Se Egils reaksjon og drifting på høyt nivå i videoen øverst i saken.

Men det blir ikke bare brølende motorer i søndagens premiere.

Fører skjebner sammen

To av de ansatte, Alex og Edmund, har begge opplevd å miste sin beste venn i trafikkulykker. Det har preget livene til dem begge, blant annet mistet Alex all tro på noen Gud etter det som skjedde.

Alex og Edmund visste ikke om hverandres historier. Egil fører dem sammen, slik at de kan hjelpe hverandre med sorgen.

Se «Pastor på prøve» på TV 2 søndager klokken 18.00.