kreftdavy
kreftdavy

Davy Wathne har operert bort hudkreft på nesen fire ganger.

– Jeg måtte overtales for å gå til legen, forteller sportsanker Davy

– Jeg har vært heldig, krefttypen jeg har fått var banal, og operasjonen var nærmest kosmetisk, forteller Davy Wathne

Sportsankeret hadde en såkalt basaliom på nesen, som er den vanligste formen for hudkreft. Den kan heldigvis ikke spre seg, men kan være svært vanskelig å bli kvitt. Hele fire ganger har den bergenske tv-profilen gjennomgått en hudkreftoperasjon på nesen.

– Flere menn enn kvinner får kreft og det er flere menn som dør av kreft. Det sa Anne Lise Ryel til God morgen Norge. Sammen med Davy Wathne håper hun at de kan få flere menn til å kreftsjekke seg hos legen.

Les også: Davy Wathne vil ikke være tykk lenger

En terskel å oppsøke lege

Det å oppsøke en lege for å få kreftdiagnosen, var en terskel for Davy Wathne. Flere ganger hadde sminkedamene i TV 2 påpekt at han hadde et mystisk sår på nesen, og at det kunne være lurt å sjekke det hos legen. Det var ikke før sportsankeret var gjest i Senkveld at han ble oppmerksomhet på alvoret.

– En annen gjest i programmet påpekte at han hadde hatt samme problem, at det hadde vært kreft, og at jeg absolutt måtte få sjekket det hos lege. Vi menn har jo lett for å være tøffe og å utsette legevisitter til det kan være for sent.

Etter oppfordringen på Senkveld, har altså kreften blitt operert bort fire ganger. Operasjonene var relativt smertefri og involverte en spesiell lysbehandling som fjernet kreften, i tillegg måtte Wathne gå med en spesiell salve som skulle ta knekken på basaliomet. Ved tippeligastart måtte han stille med plaster på nesen på tv-skjermen fordi operasjonssåret ikke var grodd, og fikk mye oppmerksomhet på grunn av kreften.

Slik sjekker du brystene for kreft. Se video her!

Mulig hudtransplantasjon

For 14 dager siden fikk Davy Wathne en gladnyhet når han besøkte legen. Kreften ser ut til å være borte, men Wathne må fortsette å gå til jevnlige legekontroller, for hudkreften kan fremdeles vende tilbake. Hvis kreften vender tilbake en femte gang, må sportsankeret gjennomføre en hudtransplantasjon fra et annet sted på kroppen og til nesen.

– Dette er likevel en bagatell sammenlignet med de virkelige alvorlige krefttypene, meddeler den bergenske tv-profilen.

Ståle «måtte ha» six-pack

Fronter kreftkampanje

Wathne påpeker at han har vært heldig som har fått en mild form for kreft, og at budskapet hans er at menn må bli flinkere til å gå til legen å sjekke seg. Derfor fronter han nå menn- og kreftkampanjen 2008 sammen med Kreftforeningen. Selv har han også opplevd å miste en nær venn fordi han ikke oppsøkte legen i tide.

– En venn av meg i Bergen døde av strupekreft, fordi han ikke slo alarm tidlig nok. Det er viktig at menn nå tar dette på alvor.

Les også:

Mari Maurstad oppdaget kul i brystet

Tidligere kickbokser Mette Solli bruker mental trening for å bli best i verden Slik trener DU hjernen for å lykkes i hverdagen