Julie Walters,  Helen Mirren,  Linda Bassett,  Annette Crosbie, Ciaran Hinds,  Celia Imrie,  Geraldine James,  Penelope Wilton
Julie Walters, Helen Mirren, Linda Bassett, Annette Crosbie, Ciaran Hinds, Celia Imrie, Geraldine James, Penelope Wilton

Sprudlende britisk

Når husmorlaget gir ut kalender med seg selv som nakenmodeller, blir det fart på inntektene til kreftsaken.

Kvinneinstituttet i Storbritannia står for tradisjonsrike kunnskaper, som å lage syltetøy, presse blomster, strikke og bake. Så, når en uvanlig gruppe kvinner er på jakt etter en ny måte å skaffe penger på, bestemmer de seg for å ta instituttets årlige kalender, som vanligvis inneholder landskap og blomster, og lage noe tradisjonelt - men på sin egne originale måte. Bak bakingen, eplepressingen og blomsterdekorasjonene er kvinnene splitter nakne.

Søvnig landsby

De to lattermilde venninnene Chris Harper og Annie Clark bor i en søvnig landsby i England. Kanskje mest fordi de synes det er komisk kjedelig, drar de på møtene til den lokale dameklubben. Her hører de på grundige foredrag om blomster og matlaging.

Når mannen til Annie brått og brutalt dør av kreft, får de to venninnene en idé som kan bidra til å få inn penger til støtte for kampen mot kreft. De foreslår å lage en kalender med fotografier av nakne kvinner. Og modellene: De modne medlemmene i dameklubben.

Sann historie

Kalenderpikene er basert på en sann historie. Nyheten om de tolv modige, middelaldrende Yorkshire-damene som lot seg avbilde nakne i en kalender, gikk verden rundt for noen år siden. Nå har den oppsiktsvekkende og morsomme historien blitt film.

Selv den mest konservative ledelse må gi seg for disse entusiastene. Det som var tenkt som en lokal kalender, blir kjempesuksess, og millionene ruller inn - noe som selvsagt også skaper spenninger i gruppen.

Se filmen "Kalenderpikene" på TV 2 Zebra søndag 9. november kl. 20:00.