Santin  (Foto: DIEGO TUSON/AFP)
Santin (Foto: DIEGO TUSON/AFP)

FC København med Mestalla-mirakel

César Sántins utligning fem minutter før slutt sørget for uavgjort mot Valencia.

Valencia - FC København 1-1

Mens Rosenborg gikk på en smell borte mot Saint-Étienne, sørget FC København for danske europacup-suksess for andre dag på rad. Onsdag klarte Aalborg 2-2 hjemme mot Villarreal. Torsdag klarte FC Købenavn 1-1 borte mot Valencia.

Det så ut til å gå hjemmelagets vei da Fernando Morientes sendte Valencia i føringen etter 61 minutter. Keeper Jesper Christiansen parerte et skudd fra Vicente, men ballen gikk rett til Fernando Morientes, som satte inn 1-0.

SCORET: Fernando Morientes feirer Valencias ledermål.  (Foto: DIEGO TUSON/AFP)
SCORET: Fernando Morientes feirer Valencias ledermål. (Foto: DIEGO TUSON/AFP)

Ti minutter senere ble Morientes erstattet av superspissen David Villa, som kom på banen for å sette spikeren i København-kista.

Slik ble det ikke.

Fem minutter før slutt kastet William Kvist et langt innkast inn i feltet. Mikael Antonsson fikk hodet på ballen ved første stolpe, og ballen gikk videre til César Sántin, som sendte ballen mellom beina på Valencia-keeper Renan.

Dermed er det ikke Rosenborg lenger det eneste nordiske laget som har overrasket Valencia hjemme på Mestalla. En ekstra bonus for Solbakkens disipler var det også at danskene passerte Rosenborg på bunnen av tabellen. Begge lagene står med ett poeng etter sine to første kamper.

Det gjør også Valencia og Club Brugge, som bare har spilt en kamp. Saint-Étienne topper gruppen med sine seks poeng.

PS! Danskene fikk ikke sett sitt eget Mestalla-mirakel på tv. Ifølge Politiken var kampen for dyr for danske tv-kanaler. Dermed kunne danskene i stedet kose seg med for eksempel «Det er mig eller hunden!» på dansk TV 2 eller «En mand til mor» på dansk TV 3.