02_aniston_crop (Foto: MIKE CASSESE, © MC/AL)
02_aniston_crop (Foto: MIKE CASSESE, © MC/AL)

Jennifer feiret Obama

Hollywoods A-kjendiser jublet ikke i gatene, men feiret Obama på et privat lite party.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stjerner som George Clooney, Jennifer Aniston og Courteney Cox har vært tydelige på at de støtter Obama i valgkampen. De var derfor ikke sen med å juble da seieren ble klar natt til onsdag.

- Jeg gratulerer Obama med den historiske valgseieren. Nå er det på tide å samle nasjonen slik at vi kan ta fatt på de ekstreme utfordringene som denne generasjonen står ovenfor, sa George Clooney til People Entertainment.

02_diddy_crop (Foto: ROBYN BECK, © rlb/RAB)
02_diddy_crop (Foto: ROBYN BECK, © rlb/RAB)
Sammen med Aniston, den britiske komikeren Sacha Baron Cohen, musikerne Usher og Sean "P Diddy" Combs deltok han i en privat fest som markerte Obamas seier.

- Det King måtte ofre

Det var paret Cox og David Arquette som hadde åpnet dørene for kjendisfesten.

- Dette vil gå inn i historien, i den svarte historien, for det de Joseph Lowery og Martin Luther King måtte ofre. Dette betaler faktisk for det de måtte lide ... jeg er uten ord. Jeg vet rett og slett ikke hva jeg skal si, kommenterte en følelsesladet Usher.

02_usher_crop (Foto: David Goldman, © DG DC**LA**)
02_usher_crop (Foto: David Goldman, © DG DC**LA**)
Også P Diddy var preget av begivenheten:

- Jeg følte det som min stemme var den som gjorde utslaget.

Historisk oppslutning

Valgdeltakelsen 4. november var historisk for det amerikanske valget.

Eksperter tror at oppslutningen kan bikke 63 prosent som var forrige rekord da Richard Nixon og John F. Kennedy stod til valg i 1960.

Se også grafikk under

Styrer med flertall

Deltakelsen sikret også Obama solid oppsltuning på alle nivåer i regjeringen. I motsetning til sin forgjenger George W. Bush ligger Obama an til å få flertall i Representatenes hus.

Foreløbig ligger det an til 254 av 435 plasser i Representantenes hus. Mens Obama ligger an til å få 56 av de hundre plassene i senatet.

2370921