Skutt i ryggen

Politiet mener den mistenkte 50-åringen mishandlet Carolin grovt og deretter skjøt henne i ryggen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Obduksjonen av Carloin Stenvall viser at hun ble skutt i ryggen, skriver aftonbladet.se.

Det viser den foreløpige obduksjonsrapporten, og dermed tyder ting på at hun var i live flere timer før hun ble skutt.

- Dødsårsaken er ennå ikke fastslått, sier aktor Ulrika Schönbeck.

Rapporten konkluderer også med at Stenvall ble utsatt for svært grov vold mot hodet, i tillegg til brannskader.

Ukjent dødsårsak
Det kom frem på en pressekonferanse i Gällivare torsdag formiddag. En kule skal også være funnet, i tillegg til DNA fra en ukjent person. Politiet vil ikke si hva DNA-type det er, bortsett fra at det ikke er snakk om blod, eller hvor på kroppen det er funnet. Politiet opplyser at de ikke leter etter flere mistenkte i saken, skriver expressen.se.

Mannen som sitter i politiets varetekt mistenkt for drapet på den 29 år gamle kvinnen, har erkjent å ha skutt Carolin og funn på åstedet bekrefter denne forklaringen.

Ikke partert
Liket av Carolin skal ifølge aktor heller ikke ha blitt partert slik enkelte medier har spekulert i. Liket skal likevel ha vært svært ille tilredt da det ble funnet, men aktor mener dette kan ha naturlige forklaringer.

50-åringen er også mistenkt for å ha utsatt Carolin for grov vold. Den siktete mannen sier han dyttet Carolin slik at hun falt mot hengeren på mannens bil og slo hodet, men hevder dødsfallet var en ulykke.

Kan ha vært i live
Under rekonstruksjonen viste 50-åringen hvordan han traff Carolin på rasteplassen Stenbron, en mil sør for Gällvare, hvordan de begynte å krangle og hvordan han så dyttet henne så hun falt og døde.

Men hans forklaring holder ikke, ifølge påtalemyndigheten. For politiet har ikke funnet blod fra Carolin på stedet. Ingen skal heller ha sett at 29-åringen var ved rasteplassen.

Han skal ha forklart i politiavhør at han kjørte Carolin til en plass i nærheten av sin egen jakthytte etter å ha truffet henne på rasteplassen, der han holdt henne noen timer før han kjørte videre til et sted ved vei 58, der han skjøt henne.

Ifølge aktor skal derimot 50-åringen ha forklart at han skjøt kvinnen for å forsikre seg om at hun var død, mens manne selv sier han trodde hun var død allerede.

Forsvant sporløst
Carolin forsvant sporløst den 12. september, etter at hun forlot hjemmet sitt i Piteå for å ta seg til et jobbintervju på ishotellet i Jukkisjärvi. Bilen hennes ble funnet på en rasteplass, og politiet tror Carolin selv parkerte bilen der. Politiet har ikke funnet spor som tyder på at Carolin ble drept der.

Stedet der liket ble funnet bærer derimot tydelig preg av vold, i form av blant annet blod.

Trebarnsfaren i 50-årene ble pågrepet for over to uker siden, mistenkt for drapet, og noen dager senere ble liket funnet.