mat_20081106
mat_20081106

Ishavsrøye

Deilig ovnsbakt fisk med smørsaus.

Ca 700 g filet av ishavsrøye, skinn og benfri

Salt, pepper

Olje til pensling av stekebrettet

Smørsaus:

3 sjalottløk

2 dl tørr hvitvin

2 dl fiskekraft (ev lys hønsebuljong, ikke for salt)

1/2 dl matfløte

ca 100 g usaltet smør

salt, pepper

Finhakk løken, surr den myk i litt av smøret. Hell på vin, kok inn til ca 3/ 4 dl.
Tilsett kraft og fløte og kok inn til halv mengde gjenstår.
Pisk inn smøret i biter og smak til med salt og pepper.
Sausen bør ikke koke etter at smøret er pisket inn.
Sil før servering.
Varm stekeovnen til 125 oC.
Dryss filetene med salt og pepper og rull dem sammen fra ”hode mot hale”.
Legg dem på et penslet stekebrett, ev dekket med bakepapir eller aluminiumsfolie.

Bak i stekeovn 6-8 min.

Server med mandelpotet eller gulløye og små brokkollibuketter.

Flere oppskrifter fra Wenche finner du på artoftaste.no