- Jeg har et alkoholproblem

Lars Bystøl innrømmer at han sliter etter at han ble tatt for fyllekjøring.

Det er én uke siden den olympiske mesteren ble tatt for fyllekjøring ved Soknedal sør for Trondheim. Han ble fratatt førerkortet på stedet.

Søndag kveld sendte han ut en pressemelding der han redegjør og beklager for det som skjedde.

- Jeg beklager overfor kjæresten min, min familie, venner og kolleger og hele Hopp-Norge at jeg har satt meg selv i en så tåpelig situasjon enda en gang!

- Har skuffet mennesker rundt meg
- Jeg har problemer med å takle bruken av drikkevarer, og kjenner ikke mine toleransegrenser for inntak av alkohol. Dette har utallige ganger brakt meg opp i situasjoner hvor jeg har skuffet menneskene rundt meg, skriver Bystøl.

- Det verste er likevel at jeg gjennom mine handlinger hvor jeg nå har kjørt med promille, har satt andres liv og helse i fare. Jeg har tatt konsekvensen av mine handlinger og søkt profesjonell hjelp for å komme ut av denne hengemyren som jeg selv er skyld i. Jeg håper at jeg kan komme tilbake i hoppbakken, skriver Bystøl.

Han har bedt om hjelp fra hoppledelsen til å takle dette problemet, og får nå psykologhjelp. Dette er nemlig ikke første gang det har stormet rundt hans person.

Fyllearrest
I påsken ble han satt i fyllearresten etter bråk i Hemsedal. For to år siden ble han kastet ut av landslaget, visstnok etter flere fylleepisoder. For fire år siden havnet han i beruset tilstand i vannet ved Aker Brygge. Og i 2000 ble han tatt for promillekjøring og sendt hjem fra hoppuka etter fyll.

Ifølge Jørgen Hyvang, presseansvarlig for hopplandslaget, vil ikke den siste episoden få noen konsekvenser for Bystøl.

- Vi ønsker primært å hjelpe Lars. Det har vi tenkt å prøve så godt vi kan, sier Hyvang til VG.