Magne Seierslund, FK Zebra  (Foto: Øyvind Andersson )
Magne Seierslund, FK Zebra (Foto: Øyvind Andersson )

FK Zebra blogger fra fotballcup

Mye tyder på at gutta fra «FK Zebra» faktisk har blitt bitt av fotballbasillen. Les hvorfor her.

Lørdag gikk UMBRO-cup av stabelen i Lillestrøm. Slik oppsummerer kaptein Magne helgen:

FK Zebra på Umbro-cup i Lillestrøm

Lørdag 1. november stilte FK Zebra mannsterke opp i Skedsmohallen på Lillestrøm, og deltok med to lag i Umbro-cup. Dette var første gang laget var noenlunde samlet siden siste innspillingshelg i september.

To lag

På Umbro-cupen var banestørrelsen en tredjedel av en vanlig fotballbane, og det var kun 5 personer på hvert lag. Karene avgjorde raskt å lage et topplag og et bunnlag, for om mulig å komme videre fra gruppespillet.

FK Zebra 1 (bunnlaget): Magne, Øyvind, Rasmus, Fredrik og Axel.

FK Zebra 2 (topplaget): Kamran, Enno, Paul, Chris, Vegard og spillende trener Kenneth Wilsgård.

Topplaget kom videre til 16-delsfinaler på ærlig vis, med ett tap, en uavgjort og en seier. To av lagene de spilte mot var jenter, til stor misunnelse fra bunnlaget. Øyvind var synlig skuffet over å bare ha spilt mot gutter, men bowling-sjarmøren fant sin trøst i to jenter fra Umbro som arrangerte skuddkonkurranse. Og han synes absolutt det var god trøst i å sikle på UMBRO-jentene.

Ufortjent flaks

Bunnlaget tapte først 6-0, deretter 15-0 og til sist 18-0. Selv for FK Zebra var det verre enn vi hadde regnet med.

Etter kampene ble jeg kalt inn til sekretariatet. Jeg var litt bekymret for at vi skulle få kjeft for å være så dårlige, men det viste seg at vi fikk komme videre likevel fordi et annet lag hadde trukket seg. Snakk om ufortjent flaks! Etter 16-delsfinalene var det imidlertid jamt slutt for begge lag.

Ikke i toppform lenger

Lagkameratene oppdaget fort konsekvensene av å ikke ha holdt treningen fra i sommer ved like. Paul, Magne og Øyvind ga uttrykk for bekymring over kondisen allerede etter første kamp.

Paul fortalte at pusten gikk tungt og at han ikke greide løpe like fort som før, mens Øyvind måtte ty til astmamedisin to ganger. Jeg foreslo ukentlige joggeturer i Drammen, men venter fortsatt på svar.

Assistenttrener Kenneth Wilsgård unnlot å kommentere treningsmoralen, men gjorde en knallbra innsats som spillende trener for topplaget.

Moro

FK Zebra-karene var samstemt i at fotballcup er gøy.

Det er helt sykt, for et halvår siden ville en dag som dette vært et rent helvete, men dette har faktisk vært sabla moro, synes jeg.

Gjengen var enige om å gjenta suksessen på nyåret.

Umbro var også fornøyd med deltakelsen. Da cupen var over sa speakeren faktisk «Flott at FK Zebra stiller, det blir så mye liv rundt deres kamper. Dere er hjertelig velkommen til å delta igjen!»

Se «FK Zebra» på TV 2 Zebra onsdager klokken 20.00. Reprisen ser du på lørdager klokken 18.30.