Zwart ferdig
Zwart ferdig

- Frykter aggressive republikanere

Den norske filmregissøren Harald Zwart ferdes til daglig blant de rike og berømte i L.A. Han forteller at filmmiljøet er lettet, men at han frykter sinte republikanere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Det siste døgnet har vært utrolig morsomt, fortalte en lykkelig Harald Zwart til Tabloid på telefon fra Los Angeles, USA.

-Vi var i går på en valgfest med naboene, og der var det mennesker som gråt av glede. Det har ligget en mørk sky over dette landet. Det er mange som ikke har vært stolte over å være amerikanere, men det har nå forsvunnet som et pust over natten, sier Hollywood-regissøren.

Aggressive republikanere

Men midt gleden ser Harald Zwart også utfordringer i nær fremtid.

- Jeg har selv vært i diskusjoner med republikanere hvor folk rett og slett blir sinte på hverandre. Og det å bringe disse forskjellene sammen er nok en stor oppgave som Obama har foran seg. Det er fermdeles 49 % som ville ha John McCaine, og det er en gjeng som er full av ganske aggresssive mennesker som har trodd på all frykt-propagandaen under Bush, så der trengs det også en snuoperasjon internt i Usa, sier Zwart.

Hollywoods rike og berømte

Harald Zwart har flere ganger sagt at han har hjertet sitt i Fredrikstad, men til daglig ferdes han blant de rike og berømte i Hollywood. Og han kan fortelle at også i de kretser er alle like glade over valgresultate som han selv.

Se hvilke berømtheter Harald Zwart har jobbet med lenger ned i artikkelen

Filmmiljøet i L.A. føler en enorm lettelse over dette valgresultatet

- Jeg vet at nesten hele miljøet føler en stor lettelse ved dette, sier Zwart.

Harald Zwart var den første nordmann som ble medlem av prestisjetunge Directors Guild of America. Han har flere Hollywoodfilmer på samvittigheten, i tillegg til norske og svenske.

Til neste år kommer han med storfilmen "Pink Panther 2" med blant annet John Cleese i en sentral rolle

zwart-Tull-red
zwart-Tull-red

Harald Zwart og John Cleese. Fra innspillingen av "Pink Panther 2"

Av andre berømtheter Zwart har jobbet med, kan nevnes Michael Douglas, Richard Gere, Andy Garcia, Liv Tyler, John Travolta, Jeremy Irons og Steve Martin.