Hvaler, Raymond Enoksen, Geirmund Simonsen (Foto: K. V. Beylegaard / TV 2 Underholdning)
Hvaler, Raymond Enoksen, Geirmund Simonsen (Foto: K. V. Beylegaard / TV 2 Underholdning)

Slik ble «Hvaler»-låta til

- Det var det rareste av alt. Dette var en enkel demo og det var ikke påtenkt at dette kunne være det endelige resultatet.

Raymond Enoksen og Geirmund Simonsen har laget all musikken du hører i serien «Hvaler». Gutta har tidligere jobbet med filmmusikk, og for NRK har de laget musikken til programmer som «Lars Monsen» og «Uti vår hage 2».

Hør låta og se bilder øverst i saken.

Tett samarbeid med manusforfatter

Gutta, som sammen driver firmaet Dreamscores, hadde et opprinnelig et par forslag til hvordan «Hvaler»-sangen skulle høres ut, men det var først da de fikk manusforfatter Arne Berggren og en gitar i studio at låta var satt.

- Vi hadde en idé om sjanger og «feel» på sangen som vi presenterte for produksjonen. Så fikk vi Arne Berggren inn i studio. Vi gjorde det helt enkelt, det var bare oss tre og en gitar. Arne skjøt inn noen tekster og felles fikk vi det til å bli en låt, sier Geirmund til tv2underholdning.no.

- Ja, vi jobbet lenge med å finne den rette «sounden», forteller Raymond og legger til at det hele er et resultat av tett samarbeid.

- Det var mange forsøk og mange versjoner. Og vi prøvde den sammen med flere forskjellige artister.


(Saken fortsetter under bildet.)

Geirmund Simonsen, til venstre, og Raymond Enoksen har laget all musikken til «Hvaler».  (Foto: K. V. Beylegaard, TV 2 Underholdning)
Geirmund Simonsen, til venstre, og Raymond Enoksen har laget all musikken til «Hvaler». (Foto: K. V. Beylegaard, TV 2 Underholdning)

Demo ble originalversjon

Originalplanen var nemlig at en kjent, norsk artist skulle fremføre låta, men slik ble det ikke.

- Vi lagde en demo med låta der Geirmund sang. Det var den vi brukte for å vise artistene og de som lager serien hvordan vi så for oss låta. Etter at vi hadde hatt flere inne til prøvesynging, ble folkene bak serien enige om at Geirmunds versjon var den aller beste, sier Raymond.

Les alt om «Hvaler» her.

Geirmund var kanskje den som ble aller mest overrasket over den beslutningen.

- Det var det rareste av alt. Dette var en enkel demo og det var ikke påtenkt at dette kunne være det endelige resultatet, ler Geirmund som gikk fra å ikke ha sangerfaring til å synge vokalen på vignettlåta til serien en halv million nordmenn ser på hver mandag.

Nyskapende helhet

- Jeg har solid musikerbakgrunn, men har ikke sunget i noe annet i coverbands – for moro skyld, ler han.

Musikerne setter stor pris på at gjengen bak «Hvaler» har satset på dem.

- I andre serier er det et sammensurium av musikk. TV 2 skaper en helhet ved å satse på oss, det er nyskapende, sier Raymond.