Dazzle Video Creator
Dazzle Video Creator

Fra VHS til DVD

Hva gjør du med gamle minner og filmer du har liggende på VHS? Løsningen kan være nærmere og enklere enn du tror!

De siste årene er det hundretusener av oss som har investert i ny flatskjerm med tilhørende DVD-spiller. Men hva gjør du med gamle minner og filmer du har liggende på VHS?

Enkel løsning
Mengder av VHS-kassetter med gamle filmer, ferieminner og videoopptak av barn og barnebarn befinner seg i hyller og esker i norske hjem. Hva kan du gjøre med disse etter at en ny DVD-maskin har forvist VHS-spilleren til loftet? Det kan selvsagt gjøres i en del foto/videobutikker, men det koster ganske mye. En annen mulighet er å gjøre det selv, og det finnes flere tekniske løsninger for å få lagt VHS-filmer over på DVD. Din Side har testet en av dem, og det er overraskende enkelt.

Dazzle Video Creator er liten boks med maskinvare for konvertering, pluss programvare til PCen. Denne kobler du til datamaskinen din, og du må også grave frem den gamle VHS-spilleren din for å blåse digitalt liv i de gamle opptakene. Din Side har satt opp en enkel forklaring som steg for steg viser hvordan du går frem. Klikk her

Kvaliteten
Kvaliteten er helt avhengig av råmaterialet, og uansett hvor bra VHS-opptaket er så kan det aldri bli så bra som DVD. Dette er ikke boksen eller programvaren sin skyld, det er bare ikke mulig å gjøre gull av gråstein. Men i denne sammenhengen er det å ta vare på minnene det viktigste!