obamapapp_680 (Foto: SCANPIX)
obamapapp_680 (Foto: SCANPIX)

Norges største valgvake

På Grand Hotel i Oslo er stemningen på topp. Tusen mennesker er samlet for å følge det amerikanske presidentvalget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På Grand i Oslo er det gjort klart til fest gjennom hele valgnatten. Både politikere, næringslivstopper og andre celebre gjester er samlet for å følge valget.

Rundt tusen mennesker er invitert til det som trolig er Norges største valgvake.

Popcorn og storband

Lokalet er pyntet til randen med amerikanske flagg og ballonger. Popcornmaskinen er på plass, og publikum kan vente seg underholdning fra både storband og standupkomikere i løpet av natten. En og annen debatt er det også satt av tid til.

- Det er en fantastisk kveld. En fin feiring av demokratiet, sier USAs ambassadør i Norge, Benson Whitney.

Se intervjuet med ambassadøren i videovinduet

271802

På Grand er både demokrater og republikanere samlet, og ambassadøren forsikrer om at det er god stemning og at alle er gode venner. Men han vil ikke tippe hvem som kommer til å vinne.

- Jeg kan garantere en ting, og det er at ingen vet sikkert hvem som kommer til å vinne, sier Whitney til TV 2 Nyhetene.

Forventer et tett løp

Leder av Democrats Abroad i Norge, Olee Olsen, forventer et tett løp i nattens valg.

- Det er en flott event. Det er kjempestemning, og vi er alle glad for å være her. Vi håper på det beste, men forventer et tett løp hele veien, sier Olsen til TV 2 Nyhetene.

Ken Burton fra Republicans Abroad i Norge håper de velgerne som ikke har bestemt seg enda, vil gå for erfaring og dermed stemme på McCain. Likevel hevder han det viktigste er at folk kommer seg ut og stemmer, uavhengig av hvem de velger.

- Vi samarbeider både med ambassaden og Democrats Abroad. Vi prøver å få amerikanere til å stemme. Det spiller ingen rolle hvem de stemmer på, det viktigste er at de faktisk stemmer, sier Burton.

2361635