mccain680
mccain680
mccain680
mccain680

Se McCain stemme

John McCain og Sarah Palin har avgitt sine stemmer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Like etter klokken 17.00 norsk tid dukket presidentkandidat John McCain og konen Cindy opp for å avgi sin stemme i sin egen delstat ved Albright United Methodist Church i Phoenix, Arizona. Samtidig ankom Sarah Palinopp stemmelokalene i Wasilia, Alaska for å avgi sin stemme.

Hemmelig valg

  (Foto: palin3/)
(Foto: palin3/)
- Jeg trenger ikke å fortelle hvem jeg har stemt på. Jeg utøver min rett til å stemme hemmelig. Det er det som er så fint med USA, sa Palin da hun kom ut fra stemmelokalet.

Det begynte med den lille byen Dixville Notch i New Hampshire klokken 06 norsk tid i morges. Opptellingen av byens 21 velgere er allerede avsluttet, og Barack Obama kunne notere en knusende seier.

- Historisk øyeblikk

- Dette er et historisk øyeblikk uansett hvem som vinner, sa hun.

- Den siste tiden med problemer har styrket min tro på det amerikanske folk og jeg blir veldig takknemlig dersom jeg får være med å bedre forholdene for amerikanerne, sa hun.

Her kan du se Sarah Palin stemme og gi et kort intervju!

Utover dagen har en rekke stater fulgt etter. New York åpnet klokken 12 norsk tid og klokken 14 åpnet lokalene i Chicago. Barack Obama dukket opp rundt halv tre og avga sin stemme sammen med konen Michelle og barna som også fulgte med. På samme tid stilte Joe Biden med frue i valglokalene i Delaware der han avga sin stemme.

Valgnatten vil TV 2 Nyhetskanalen og tv2nyhetene.no følge resultater helt ned på county-nivå, og vår tallknuser Terje Sørensen vil gi beskjed når en stat bikker mot en av kandidatene.

Resultatbørs og siste tv-bilder fra valgnatten finner du også fortløpende på tv2nyhetene.no.

tv2nyhetene.no dekker valget her

Tipp utfallet av valget og vinn USA-tur her

2361635