hjemmespa  ( © TV2 og Scanpix)
hjemmespa ( © TV2 og Scanpix)
egg_555858k
egg_555858k
Mimi_zxcv014_662428p
Mimi_zxcv014_662428p

Spa fra kjøleskapet

Planlegg en deilig fri-dag, med hjemmespa, hjemmelagde produkter og egenpleie. Få tipsene her på God morgen Norge.

Med finanskrisen hengende over oss er det mange som har en stram lommebok i disse tider, og da er det lett å kutte ned på luksusvaner som spa. Men spa trenger ikke å være dyrt, organiske produkter er nemlig svært inn i skjønnhets-verden, og ingenting er mer organisk enn matvarene som du har i eget kjøleskap.

"Raw food facials" eller såkalte "super food facials" er trendy i USA og London akkurat nå. Spa-kjeder tar gjerne 850 kroner betalt for å smøre ansiktet ditt inn i honning, bær, havre, sjokolade, havre, kaviar eller te. Istedenfor å bruke hundrevis av kroner på dyre behandlinger kan det både være lønnsomt, morsomt og effektivt å bruke naturens egne ingredienser hjemme.

Mimi_zxcv014_662428p
Mimi_zxcv014_662428p
Onsdag var Mimi Lonning, skjønnhetsansvarlig i Cosmopolitan gjest i God morgen Norge. Der viste hun blant annet hvordan du kan lage disse spa-produktene hjemme:

Salt- og oljepeeling

En kopp Maldon salt (havsalt) og en halv kopp olivenolje røres sammen til en jevn grøt. Brukes som peeling over hele kroppen. Skyll godt med vann etter behandlingen.

egg_555858k
egg_555858k
Egg- og avocadomaske for tørt hår

Når vinterkulda setter inn får man lett tørt hår, da hjelper det med en god proteinbehandling for håret.

Et tips er å piske et egg, blande det med avocado og fordele det i håret, la det sitte i fem minutter og så skylle ut (med lunkent vann, ellers sitter du med kokt egg i håret!).

honning
honning
Honning og yoghurt for glødende ansikt

Yoghurt naturell, honning og sitron kan gjøre underverker for sliten vinterhud. Honningen har en konserverende effekt. Bland sammen ingrediensene og smør de på huden og la de virke 15-20 minutter før du skyller med lunkent vann.

agurk
agurk
Agurk og te-poser

Agurk og te-poser fungerer fremdeles supert til hoven hud rundt øynene. Legg de på øynene, og la kropp og sinn koble ut fra den stressende hverdagen.