mat_20081104
mat_20081104

Sei

Med smak av Italia!

ca 700 g seifilet

salt, pepper

ca 2 dl solsikkeolje eller annen vegetabilsk olje

1 kvist frisk timian

1 kvist frisk oregano

1 kvist frisk mynte

2 fedd hvitløk

skall av 1/ 2 sitron

1 sitronbåt

NB ! Lag tilbehøret før fisken stekes.

Del fisken i passende porsjonsstykker.
Dryss på salt og pepper.
Varm olje, urter, hvitløk , sitronskal og sitronbåt i en panne.
Legg i fiskestykkene og stek i 2-3 min på hver side, øs litt av oljen i pannen over fisken mens den stekes.
Ved servering - anrett seien på en seng av potetmos, litt aioli (hvitløksmajones) og legg den friske urte- og kapersdressingen over .

Vinaigrett:

2 ss hakket frisk mynte

2 ss hakket frisk oregano

2 fedd hvitløk

4 ss god olivenolje

1 ss sitronsaft

1 ss kapers

1-2 ts hakket fruktkjøtt av sitron

1 ss ristede pinjekjerner

Mos sammen friske urter, hvitløk , olivenolje og sitronsaft i en morter til en grov masse.
Vend inn kapers, 1 ts hakket fruktkjøtt av sitron og pinjekjerner.

Potetmos:

8-10 mandelpoteter

1-2 fedd hvitløk

ca 1 dl olivenolje

salt

Kok poteter og hvitløk i usaltet vann.
Hell av kokevannet.
Mos potetene grovt opp.
Rør inn god olivenolje og smak til med salt.

Aioli - hvitløkmajones:

Alle ingrediensene bør ha samme temperatur.

4 fedd hvitløk

2 eggeplommer

1/4 ts salt

pepper

1 ts sitronsaft

2 – 2 1/2 dl olivenolje

Finhakk hvitløk og rør sammen med eggeplommer, salt, pepper og sitronsaft.
Rør inn oljen i en tynn stråle til du får en tykk «majones».
Smak evt til med litt mer salt og pepper.
Tips: Ferdig majones kan smakes til med finhakket hvitløk, litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.

Flere oppskrifter fra Wenche finner du på artoftaste.no