TRENINGSNARKOMAN: Lene Alexandra trener mye i forbindelse med «Skal vi danse».
TRENINGSNARKOMAN: Lene Alexandra trener mye i forbindelse med «Skal vi danse».

Lene er treningsnarkoman

Lene Alexandra trives med beintøft danseprogram.

Lene Alexandra Øien (27) er – sammen med Mikkel Gaup og Tore André Flo – de eneste gjenværende deltakerne i «Skal vi danse». Hver ukedag danses det intenst, men Lene Alexandra har ingen problemer med å jobbe og trene litt ekstra.

Les mer: (A)Lene mot gutta

Treningsjunkie

- Jeg har alltid vært en treningsjente. Trening hjelper mot det meste – man får så mye mer energi, skriver hun i Dansebloggen.

- Da «Skal vi danse» begynte, meldte jeg meg ut av treningsstudio. Vi trener nå fire timer dans per dag. Utenom dansen, bruker jeg en treningsstrikk til å gjøre noen styrkeøvelser på overkroppen, pluss at jeg prøver å få tatt en del sit-ups på ballen min.

Les mer: Lene Alexandra til topps?

Jobbet som aerobic-instruktør

Lene Alexandra har lang fartstid innenfor trening og sport. Det er med andre ord ingen tilfeldighet at Trøgstad-jenta har en veldreid kropp.

- Før «Skal vi danse», trente jeg vekter cirka tre ganger i uken og gikk powerwalks, løp intervaller på tredemølle, gjorde spinning eller aerobics nesten hver dag. Jeg spilte håndball og fotball i ti år og, instruerte aerobics i en alder av 17, skriver hun i Dansebloggen.

Les mer: Overveldet av gratulasjoner

Spagat-Lene

Lene Alexandra har imponert «Skal vi danse»-seerne flere ganger ved å gå ned i spagaten. Hun vet ikke hvorfor det er så lett for henne å gjøre det kroppslige kunststykket.

- Jeg trente klassisk ballett da jeg var fem år gammel, så jeg tror ikke jeg har det derfra. Moren min sier hun som ung var veldig myk, så det kan også være arvelig. Men mest av alt går jeg nok ned i spagaten på viljestyrken. Er man varm, er det jo bare å presse seg ned.

Les alt om «Skal vi danse» her!