SØKER MENN: Harald Eia har snevre søkekriterier for deltakere i sitt nye program.
SØKER MENN: Harald Eia har snevre søkekriterier for deltakere i sitt nye program.

Homsene liker ikke Eia

Harald Eia jakter på stereotypiske homofile menn.

Født eller blitt homofil?

Eia er på jakt etter homofile menn med forskjellig bakgrunnen og i forskjellige aldre til et program som skal sendes på NRK høsten 2009. Et av spørsmålene Eia vil besvare, er «født sånn, eller blitt sånn»?

Bestemte kategorier

Etterspørselen var lagt inn på Gaysir, et nettsamfunn for skeive, før helgen. Eia er først og fremst på jakt etter gutter/menn som kan passe inn i fire bestemte kategorier, som det står:

  • En eldre (50+) homofil mann som har blitt forsøkt "helbredet".
  • En ung (15-18) homofil gutt som har følt seg homofil så lenge han kan huske.
  • En homofil mann som kan snakke om hvordan det var vanlig å ha mange flere seksualpartnere i tiden før hiv-epidemien.
  • En homofil mann som i barndommen har opplevd at faren har vært bekymret og forsøkt å forme ham i en mer heterofil retning ved å oppmuntre ham til å leke med typiske "gutte"-leker el.

(Punktene er sakset fra Gaysir.no)

Hvorfor ikke ta med en helt «vanlig» homo som verken ble presset av faren sin til å spille fotball, som ikke har ligget rundt med alle og som aldri har forsøkt bli helbredet?

Misfornøyde brukere

Gaysirs brukere har muligheten til å kommentere artikler som blir lagt ut på siden, og det er flere som er misfornøyde med Eias tilnærming til saken.

- Vel er gruppen homo, men vi er på ingen måte homogeniserte, skriver et Gaysirmedlem. Det er flere som også mener at selv om Eia kanskje mener godt med å belyse homosaken, burde han kanskje tenke seg at det også finnes homofile kvinner, menn som er helt «normale» og at søkekriteriene er litt for smale til å kunne fungere som generalisering.