NYTT HÅNDTRYKK: Thor Hushovd og Atle Kvålsvoll har videreført samarbeidet sitt for to nye år. (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
NYTT HÅNDTRYKK: Thor Hushovd og Atle Kvålsvoll har videreført samarbeidet sitt for to nye år. (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

Fortsetter med Kvålsvoll

Thor Hushovd har videreført trenersamarbeidet med Atle Kvålsvoll for to nye år.

Det betyr at Kvålsvoll blir med Hushovd i de to første årene i hans nye lag, Cervelo Test Team.

- For meg var det viktig å videreføre samarbeidet med Atle, sier Hushovd i en pressemelding.

- Ingen kjenner meg så godt som han og jeg vet vi har flere strenger å spille på for å utvikle meg videre, sier Grimstad-syklisten.

- I sin beste alder
Samarbeidet startet da Thor ble tatt ut på seniorlandslaget som siste års junior høsten 1996 da Kvålsvoll var sportssjef i NCF.

I 1999 ble samarbeidet avsluttet da Hushovd gikk til Credit Agricole, men fire år seinere ble kontakten med Kvålsvoll gjenopprettet.

- Thor er en fantastisk utøver både i forhold til fysisk potensiale og som person. Et trener – utøver samarbeid bygger på gjensidig tillit slik at utøveren kan utvikle seg for å prestere sitt ypperste. Thor har etablert seg som en av verdens beste syklister og har markert seg spesielt i Tour de France. Han er i sin beste alder som syklist og har fortsatt flere områder han kan utvikle seg på, sier Kvålsvoll.

- En veiviser
Kvålsvoll tror Hushovd kommer til å bite godt fra seg også i de kommende årene.

- Jeg er sikker på at Thor vil fortsette å være en av de markante sykkelprofilene også i sesongene framover. Hans prestasjoner er veiveiser for de mange norske sykkeltalentene som rekrutteres. De klare holdningene i forhold til antidoping blir også viktig i en sykkelsport som jobber for å gjenopprette sin troverdighet etter at flere av de beste har blitt tatt for juks, sier Kvålsvoll.