Steinar Nilsen  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Steinar Nilsen (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

- Alle gode reiser må ta slutt

Steinar Nilsen måtte slite med å holde tårene tilbake etter sin siste kamp som Tromsø-trener.

Tromsø - Stabæk 1-0 (1-0)

Alfheim/Bergen (TV 2 Sporten): Han kunne knapt nok fått en bedre avskjed. I sin siste kamp som Tromsø-trener slo «Gutan» seriemester Stabæk 1-0 og sikret seg sin første bronsemedalje siden 1990.

- Det er en helt enorm prestasjon av denne klubben å komme på tredjeplass, sier Steinar Nilsen til TV 2 Sporten - og sikter til at Tromsø ikke har de samme økonomiske musklene som Rosenborg, Brann, Viking og Vålerenga.

- Alle reiser må ta slutt
Etter seieren mot Stabæk var det en rørt og smått filosofisk Nilsen som ble hyllet av drøyt 7000 elleville Tromsø-fan på Alfheim.

- En fantastisk avskjed. Vi har har hatt en lang opptur, og har jobbet hardt for de prestasjonene vi har utrettet. Det har vært en god reise, men alle gode reiser må ta slutt, sier en tydelig preget Nilsen.

- Hvordan har du utviklet deg som trener i TIL?

- Jeg har utviklet meg til å bli trener, og det er jeg veldig fornøyd med, svarer Nilsen.

Vil til utlandet
Mandag starter jakten på en ny arbeidsgiver for Steinar Nilsen. Sammen med sine rådgivere vil Nilsen nå arbeide for skaffe seg jobb i en utenlandsk klubb.

- Mine ambisjoner som trener er minst like store som de jeg hadde som spiller, sier Nilsen om sin videre trenerkarriere.