Viking Rosenborg (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Viking Rosenborg (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Sats på medaljekandidatene

Viking og Rosenborg får tillit på søndagens oddsdobbel.

Sjekk TV 2 Sportens oddsprogram for dagens øvrige vurderte kamper.

Send «Rekdal» til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).

Spillforslag, 2. november, frist kl. 17.55:
65 Rosenborg - Bodø/Glimt (0-1) H 1,90
66 Strømsgodset - Viking B 2,35

Totalodds: 4,47

Soleklar hjemmefavoritt
Ett poeng på de to siste kampene gjør at Rosenborg må hente tre poeng på Tromsø for å knipe tredjeplassen. Vinner vertene med ett, kan ikke Viking vinne med mer enn to. Sterk førsteomgang på Åråsen sist, men etter pause ble Hamréns utvalgte overkjørt. Skjelbred (m) er tilbake fra karantene, i dag soner Demidov (f). Traore (m) er suspendert av klubben selv. Stadsgaard (f) uaktuell med skade. Gjestene har også en mulighet på tredjeplassen, men er da avhengige av at Tromsø taper og Viking taper poeng. 2-3-7 er status på fremmed gress. Svekkes offensivt med Johansen og Martins ute. Bjarnason (m) er heller ikke tilgjengelig, Theting (f) returnerer fra karantene.

Rosenborg har stort sett vært i kjent høstform siste halvdel av sesongen. Hjemme på Lerkendal gjør de sin del av jobben på en normal dag, trolig med klar margin.

Innbydende borteodds
Strømsgodset sikret plassen med ett heldig poeng på Lerkendal for to uker siden. Fulgte opp med 2-3-tap i Bodø, det syvende på de åtte siste kampene. Seier kan bety både én og to plasser oppover på tabellen, poengdeling verdiløst. Kun langtidsskadde Anderson (m) mangler, men Deila har varslet at både Larsen (k) og Keita (m) kan få sjansen. Viking kan med hjelp fra Tromsø ta tredjeplassen, men da må de også bedre målforskjellen med to mål kontra RBK. Med tap kan det i verste fall bli sjetteplass. Ingen nye fravær.

Viking har vært langt bedre enn vertene i høst, og har alt å spille for. Markedsledende 2,35 er verdt en innsats.

Vurdert av Magnus Wattne