Roman Pavlyuchenko,  (Foto: AP/AP)
Roman Pavlyuchenko, (Foto: AP/AP)
Roman Pavlyuchenko  (Foto: TOM HEVEZI/AP)
Roman Pavlyuchenko (Foto: TOM HEVEZI/AP)
David Bentley  (Foto: TOM HEVEZI/AP)
David Bentley (Foto: TOM HEVEZI/AP)

Fulgte sjefens ordre

Tolken tilbød seg å si hva som helst til Roman Pavljutsjenko i garderoben. - Be ham om å score ett mål, instruerte Harry Redknapp.

Tottenham - Liverpool 2-1

Tre dager etter fantomspurten mot Arsenal, senket Spurs Liverpool på overtid.

Liverpool tok ledelsen allerede i det tredje minutt ved Dirk Kuyt.

Robbie Keane fikk ballen inne i feltet etter et innkast fra høyre og serverte Kuyt. Han banket ballen over Tottenham-keeper Gomes og opp i det lengste krysset fra spiss vinkel. Fin prestasjon av hollenderen. Men ikke spesielt imponerende av Tottenhams burvokter.

Livepool var det klart beste laget utover i omgangen og burde øket ledelsen. Og det måtte et selvmål til for at gjestene skulle hente seg inn i kampen.

I det 69. minutt gikk Jamie Carragher opp i en duell med Ledley King etter en corner og stanget ballen kontant i eget mål.

Seiersmålet kom i det første overtidsminuttet. David Bentley skar innover i banen og fyrte av fra hjørnet av 16-meteren. Reina ga retur som Darren Bent plukket opp. Han fant Roman Pavljutsjenko på første stolpe som styrte ballen forbi Reina fra kort hold.

King var konge
Med 2-0-seier over Bolton søndag, og 4-4 mot Arsenal onsdag, har Harry Redknapp øket Tottenhams poengfangst fra to til ni på syv dager og lagt Newcastle og Bolton bak seg på tabellen.

Se hele tabellen her!

- Er dette Redknapp-revolusjonen? ville Setantas reporter vite da han intervjuet David Bentley etter kampen.

- Ja, det er det. Han har løftet hele laget, svarte Bentley.

Han hyllet også Ledley King, som ble overrakt bestemannspremien.

- Det er helt utrolig å spille når han er på banen. Han vinner absolutt alle dueller, sier Bentley.

Lett oppgave for tolken
Selv har Harry Redknapp denne forklaringen på hva som er skjedd:

- Jeg tror spillerne har fått mer selvtilitt etter Bolton-seieren og det fantasiske resultatet mot Arsenal.

Liverpool er ikke kjent for å tape kamper der de tar ledelsen. Studio-ekspert Steve McManaman ville vite hva Harry Redknapp hadde sagt til spillerne sine i pausen.

- Jeg la om til to spisser. Liverpool nektet oss rom sentralt og det var umulig å spille gjennom dem, så jeg la opp til lengre pasninger, og med to spisser fikk vi større variasjonsmuligheter fremme. Og etter vi fikk første målet, bare ga vi jernet. Dette var et utrolig resultat mot et fabelaktig Liverpool-lag. De pleier ikke å gi fra seg seirer på denne måten.

Redknapp avslørte også at han har en russisk tolk i garderboen som oversetter for spissen Roman Pavljutsjenko. Men det er ikke de mest avanserte instruksjonene Redknapp ber om å få oversatt.

- Oversetteren sa at jeg kunne fortelle ham hva jeg ville, så ville han oversette det til Pavljutsjenko. Da svarte jeg: Du kan be ham om å score ett mål.