Surkål utløste bombealarm

En pakke surkål om bord på lokaltoget mellom Drammen og Lillestrøm utløste bombealarm og evakuering mandag kveld.

Den mystiske pakken hadde påskriften «eksplosiver» og «C4», men viste seg å inneholde noe så ufarlig som surkål. Politiet, som rykket ut med bombegruppa fra Oslo, syntes lite om spøken.

- Vi vet ikke hvem som står bak, men politiet tar dette alvorlig og oppretter sak, sier operasjonsleder Asbjørn Bjørnes ved Asker og Bærum politidistrikt til TV 2 Nettavisen. Han sier det ikke var tvil om at pakken var ment å skulle skremme.

Pakken var plassert i en av vognene og ble oppdaget av personalet om bord på toget. NSB gjorde som de skulle; stanset toget på Billingstad stasjon og evakuerte passasjerene. Samtidig rykket Oslo-politiets bombeeksperter ut.

Da de kom til stedet, fant de fort ut av pakken ikke inneholdt sprengstoff, men surkål. Da var passasjerene allerede sendt videre med alternativ transport. Toget ble stående et par timer på stasjonen.

- Vi tar ingen sjanser. Når vi finner noe vi mener er mistenkelig, varsler vi politiet. Vi gambler ikke med folks sikkerhet, vi er nødt til å satse på kundene våre, sier informasjonssjef i NSB, Preben Colstrup til NTB.