mat_20081030
mat_20081030

Elgskav

Med snøfrisk og øl, servert med sprøstekt bacon og ovnsstekte rotgrønnsaker.

Øl gir en fin og fyldig smak til retter av vilt. Når ølet varmes til kokepunktet, forsvinner det lille som finnes av alkohol, men den fine smaken blir igjen. Fyldig øl som juleøl, bokkøl eller bayer egner seg godt.

Ca 700 g elgskav, halvtint

smør til steking

1 ts salt, grovmalt pepper

1 ts tørket timian

1 1/2 - 2 1/2 dl fyldig øl

1 dl rørte tyttebær

2-3 ss snøfrisk med einebær

pepper

2-3 skiver bacon

Begynn med de ovnsstekte rotgrønnsaker.
Skrell og del poteter, gulrøtter, persillerot og løk i båter.
Legg i et ildfast fat.
Vend inn olje, salt og pepper.
Stek i varm stekeovn ved 225oC i 45-50 min til poteter og grønnsaker er møre.
Smelt smøret i en stekepanne med høye kanter eller i en gryte, la smøret slutte og bruse og bli nøttebrunt før kjøtt i tynne skiver legges i pannen.
Stek i 2-3 min.
Dryss over salt, grovmalt pepper og tørket timian, tilsett ølet og la retten trekke i 2-3 min.
Rør inn Snøfrisk med einebær og la gryten trekke videre i 2-3 min til sausen er fyldig.Smak til med salt og pepper.
Skjær bacon i biter og sprøstek og dryss over retten ved servering.

Flere oppskrifter fra Wenche finner du på artoftaste.no