Håvard og Hege Bøkko  (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Håvard og Hege Bøkko (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

- Kan bli bedre enn Heiden

Peter Mueller har store forhåpninger til søskenparet Bøkko.

Askerhallen/Bergen (TV 2 Sporten): Norge har fått en nytt skøytehåp ved navn Bøkko på landslaget - med Hege til fornavn.

Lillesøsteren til Håvard skrytes opp i sky av landslagssjef Peter Mueller.

- Hun er like talentfull, om ikke mer enn han - og vil bli en fantastisk skøyteløper, sier amerikaneren til TV 2 Sporten.

Se reportasjen i videovinduet øverst!

- Bedre enn Heiden
Mueller har følgende hårete spådom angående søskenparet:

- De kan bli like gode som søskenparet Heiden, om ikke bedre. Hun har mer talent enn Beth hadde. Om vi får resultater som det (hun hadde), blir jeg glad, sier han.

For ordens skyld: Søskenparet Eric og Beth Heiden tok fem OL- og åtte VM-gull, samt et VM-sølv og en OL-bronse, seg imellom på 1970- og 80-tallet.

Håvard Bøkko smiler godt over sammenligningen.

- Det er en stor sammenligning. De var et veldig bra søskenpar. Vi får se, men det er vanskelig å kopiere, sier han til TV 2 Sporten.

Storebror Bøkko har i hvert fall superlativene klare overfor søsteren. For det er ikke bare ansiktstrekkene de har til felles.

- Hun er ung og har mange av de samme genene som jeg har. Hun er spenstig, utholdende og rask. En bra kombinasjon for å bli en god allrounder, tror han.

Hege Bøkko  (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Hege Bøkko (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

- Har ikke hastverk
Hege Bøkko selv har adskillig mer jordnære målsettinger.

- Det hadde vært veldig gøy å gå verdenscup i år. Men kanskje litt ute i sesongen, når jeg har fått mer løp og trening, sier hun til TV 2 Sporten.

- Jeg har tre år igjen som junior, og har ikke hastverk, påpeker lillesøster Bøkko.