gaute ormåsen skal vi danse (Foto: Thomas Ræiseter)
gaute ormåsen skal vi danse (Foto: Thomas Ræiseter)
Kostymedesignere skal vi danse siri kalvig (Foto: Åshild Amland)
Kostymedesignere skal vi danse siri kalvig (Foto: Åshild Amland)

Slik blir kjendisene sexy

Se hvordan kjendisene i «Skal vi danse» gjør seg sexy for dansegulvet hver fredag. SE BILDER!

Kostymedesignerne Hanne Cath. Lein og Frode Østmark sørger for at kjendisene og deres dansepartnere ser fantastiske ut hver fredag i «Skal vi danse».

Nå avslører de hvordan deltakerne er nødt til å by på seg selv for å overleve i den beinharde konkurransen.

Se bilder fra kostymelageret nederst i saken.

- At kjendisene tør mye med kostymer har virkelig mye å si i «Skal vi danse». Det er ett av programmene i Norge hvor det er lagt mest vekt på det visuelle, sier Hanne Cath. og Frode mens de finner fram antrekk som deltakerne skal prøve.

- Tror dere noen ryker ut på grunn av feil antrekk?

- Er man redd for å by på seg selv i starten kan man nok ryke ut. Mange som ser på programmet kan jo ikke så mye om dans og da kan kanskje kjolen eller antrekket være utslagsgivende for en stemme eller ikke.

Les mer: Kurt heier på Gaute

Vil vise kropp

Hver uke velger kostymedesignerne ut fem-seks antrekk som deltakerne prøver.

-Ofte sier kjendisene at de ikke vil vise kropp i begynnelsen. Men se på utviklingen som for eksempel Siri Kalvig hadde, poengterer Hanne Cath.

Storm-gründer Kalvig overrasket TV-seerne og stilte i supersexy kjoler flere ganger i «Skal vi danse». Designerne forteller at kjendisene blir mer og mer vant til alt glitteret og stasen.

- Dette er ikke mote, men faktisk sportstøy. Klærne må passe til personen i farger, stil og snitt. Noen vil for eksempel ikke ha todelt kjole, mens andre kun vil ha det.

- Siri er den av årets deltakere som har vist størst forandring. Vi fikk vite at hun ikke ville vise hud. Hun ville ha langermede klær og ikke ha korte skjørt. Etter hvert har hun jo stilt i todelte kjoler. Kjendisene blir nok mer komfortable med kroppen sin også etter hvert, de trener masse og det vises. Når du danser fire timer om dagen opplever du store forandringer med kroppen. Kjendisene blir mer markert og mye strammere. Alle vil fortsette å trene etterpå.

Les mer: Sexy Siri

Nektet å bruke paljetter

Etter det tv2underholdning erfarer koster en standardkjole mellom 20-25.000 kroner. Hver kjole er laget kun i et eksemplar og er derfor unik. Kjolene som brukes i «Skal vi danse» har kun ekte swarovski-krystaller. Alt er laget for hånd.

- Det er svært kort tid mellom hvert program og det er mye logistikk. Vi har over 70 antrekk på danserne i løpet av en produksjon og er tre ganger i London løpet av høsten for å finne klær.

Se bilder fra alle sendingene av «Skal vi danse».

På kostymelageret til «Skal vi danse» henger lange rekker med fargesprakende kreasjoner. Flere av dem kjenner vi igjen fra tidligere show, men mange av kjolene har aldri før vært brukt i TV-programmet.

- Tore André Flo var en av dem som ikke ville ha paljetter i begynnelsen, men nå ber han om mest mulig. Kjendisene har skjønt greia med at de spiller en rolle på dansegulvet. Det synes jeg er bra, smiler Hanne Cath.

Hver kjendis bruker rundt en time på kostymeprøver foran hver TV-sending. Mer blir det ikke tid til på grunn av det tette programmet.

- Produsent og prosjektleder i TV 2 godkjenner til slutt alle antrekkene. De har alltid det siste ordet, men har sjelden innvendinger.

Les alt om «Skal vi danse» her!