NYTT OVERGANGSYSTEM: Sepp Blatter og FIFA innfører et nytt elektronisk overgangsystem. (Foto: JENNY EVANS/EPA)
NYTT OVERGANGSYSTEM: Sepp Blatter og FIFA innfører et nytt elektronisk overgangsystem. (Foto: JENNY EVANS/EPA)

- En despot fra Afrika

Sir Alex Ferguson sammenligner FIFA-president Sepp Blatter med en despot fra Afrika.

- FIFA-president Sepp Blatter står i fare for å miste all troverdighet som den mektigste mannen i fotball, tordner Manchester Uniteds manager Sir Alex Ferguson i et intervju med magasinet GQ.

Det er Blatters mange kontroversielle uttalelser den siste tiden som provoserer Ferguson. Nå har skotten fått nok.

- Om han er for gammel eller ikke vet jeg ikke. Men ting kan skje med folk med mye makt. Se bare på despotene i Afrika, slår Ferguson fast.

- Latterlige uttalelser
På spørsmål om Ferguson sammenligner Blatter med Zimbabwes president Robert Mugabe, svarer Ferguson noe unnvikende.

- Det ville vært latterlig. Alt jeg sier at han fra en posisjon med mye makt har kommet med så mange latterlige uttalelser at han står i seriøs fare for å skade sin troverdighet.

72 år gamle Blatter betegnet tidligere i år klubbledere som slavehandlere. FIFA-presidenten mente at de sikret seg langtidskontrakter med spillerne for å hindre dem i å forlate klubben, og siktet spesielt til Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo.

Den uttalelsen fikk det til å koke fullstendig over for Ferguson.

- Da han kom med disse påstandene furore, året etter 200-årsjubileumet for avskaffelsen av slaveriet, sier Ferguson ifølge Reuters.

BLIR: Cristiano Ronaldo blir i United  (Foto: INACIO ROSA/EPA)
BLIR: Cristiano Ronaldo blir i United (Foto: INACIO ROSA/EPA)

Fristet Ronaldo med Heinze
Manchester Uniteds manager beskylder samtidig Real Madrid for å ha signert Gabriel Heinze i et forsøk på å friste Cristiano Ronaldo til den spanske storklubben.

- Vi visste hva som ville skje fordi Ronaldo stod Heinze svært nært. Jeg tror ikke Real Madrid var interessert i Heinze, selv om han er en god spiller. Det var Ronaldo de var ute etter, slår Ferguson fast.

Forrige uke uttalte imidlertid Real-president Ramon Calderon at klubben hadde innstilt sin jakt på Ronaldo, etter at den portugisiske landslagskapteinen bestemte seg for å bli i Manchester United.