Nytt bråk i København

Aktivister kastet brostein mot politiet, som svarte med tåregass.

Det brøt ut nye uroligheter ved Christiania i den danske hovedstaden sent mandag.

Barrikader ble satt opp og politiet avfyrte tåregass mot aktivister som kastet molotovcocktails, brostein og flasker ved Christianshavns Torv.

DEMONSTRASJON: Bildekk ble brent og steiner ble kastet mot politiet tidligere mandag.
DEMONSTRASJON: Bildekk ble brent og steiner ble kastet mot politiet tidligere mandag.

Aktivistene trakk seg etter midnatt inn i Christiania. Informasjonssjef Flemming Steen Munch for politiet i København mener aktivistene ønsket å få politiet til å storme fristaden.

- Den konfrontasjonen får de vente forgjevese på. Vi gir dem litt gass og håper på at vi kan holde dem inne på området. Forhåpentlig får de helt så mye sprit innenfor vesten, at de faller overende. De kan vi jo håpe på, sa Steen Munch til danske Politiken natt til tirsdag.

Mer enn 50 personer er anholdt i forbindelse med urolighetene i løpet av mandag og natt til tirsdag.

Bråket mandag kveld brøt ut etter at en rekke aktivister samlet seg ved 22-tiden mandag kveld. Da var det avholdt møter om situasjonen i Christiania.

Ungdommene satte fyr på containere og slepte andre gjenstander ut på gaten som ble satt i brann. Et øyenvitne forteller at 200 til 300 aktivister var samlet på stedet.

Tidligere på dagen brøt det ut opptøyer i forbindelse med en lenge planlagt riving av et hus i fristaden. 36 mennesker ble anholdt i forbindelse med disse urolighetene.