Pia logo
Pia logo

Over og ut for Pia

TV 2 kansellerer Pia Haraldsens USA-prosjekt etter mistanke om visumtrenering.

Se Pias offentlige pressemelding i videoen øverst i saken!

Hovedpersonen selv er glad for at nettprosjektets fremtid nå er avgjort.

- Planen var jo å reise over denne uken. Når amerikanerne fortsatt ikke klarer å gi et klart svar, er jeg glad for å avslutte nå. 1-0 til USA. Selve valgdagen 4.november er en utrolig stor dag. Å dekke den fra pikerommet på Snarøya – er ikke presidentkandidatene verdig. De hadde fortjent meg nyvasket og fresh på plass i Washington DC, sier Pia Haraldsen til tv2underholdning.no.

Les mer: - Diktaturet har seiret

Måtte søke artistvisum

Pia Haraldsen skulle egentlig reist til USA 6. oktober for å dekke den amerikanske valgkampen for tv2underholdning.no, men avslag på hennes søknad om journalistvisum satte en stopper for planene. Amerikanske myndigheter mente at hun ikke var kvalifisert for journalistvisum, og anmodet henne derfor til å søke om artistvisum.

Tror du amerikanske myndigheter bevisst forsinker prosessen? Diskutér nederst i saken.

Trenerer visumsøknad

Ifølge TV 2 søkte Pia derfor om nytt visum 8. oktober. For å sikre visumbehandling i løpet av 15 kalenderdager, valgte mediebedriften å betale 1000 dollar, i henhold til de spesifikasjoner som ble oppgitt på amerikanske myndigheters nettsider. I dag, onsdag 29. oktober, altså 21 kalenderdager senere, er ikke visumsøknaden ferdigbehandlet. Dette synes TV 2 er både beklagelig og betenkelig.

- Det er bare en drøy uke til valget, og skulle Pia kunne gjøre en jobb i USA måtte hun ha reist nå. Vi synes det er svært beklagelig at hun ikke har blitt innvilget visum, og mistenker amerikanske myndigheter (Department of Homeland Security, red.anm.) for å bevisst forsinke søknadsprosessen, sier informasjonssjef Marianne Røiseland i TV 2.

- Visumsøknaden kunne vært avgjort for lengst. Dette har handlet om vilje. De amerikanske myndighetene har ønsket å si nei, men har i stedet trenert saken til den døde av seg selv. Det har jo ingen hensikt for Pia å reise for å dekke valget, når valget er over. Med tanke på hvor viktig humor og satire har vært i den amerikanske valgkampen, er dette oppsiktsvekkende, sier informasjonssjefen.

FORBILDE: Pia går hardt til verks for å likne sitt
  forbilde, Sarah Palin. Hvem er hvem? (Foto: CF. Wesenberg)
FORBILDE: Pia går hardt til verks for å likne sitt forbilde, Sarah Palin. Hvem er hvem? (Foto: CF. Wesenberg)

Fornøyd med Pias innsats

På grunn av visum-nektet tok Pias USA-prosjekt kjapt en annen form. Rapporter fra den amerikanske slagmarken ble til reportasjer gjort via videotelefon fra Snarøya, med god hjelp fra Pias kameramann Raymond, som dro over til Washington DC som planlagt.

I tillegg til fyldige valgreportasjer med alt fra grasrotbevegelser via valgeksperter til pornostjerner og indianerhøvdinger, skrev Pia daglige innlegg i bloggen sin. Tross prosjektets nye drakt, er TV 2 svært fornøyde med måten Pia har dekket den amerikanske valgkampen på fra Norge.

- Vi er veldig fornøyd med Pias valgdekning, og det er tydelig at våre nettbrukere har likt det de har fått servert. Det er spesielt hyggelig for oss å konstatere at et rendyrket nettprosjekt har levert så gode tall. Det betyr at vår nettstrategi er på rett spor, sier programdirektør Nils Ketil Andresen i TV 2, som understreker at det er vemodig at prosjektet nå avsluttes.

Pia-jakter-på-kjærligheten
Pia-jakter-på-kjærligheten

Forsøkt alt

Pia har hele tiden vært entusiastisk i forhold til prosjektets fremdrift, og har tatt i bruk svært kreative metoder for å sikre seg de riktige innreisepapirene. I håp om å kapre en vaskeekte amerikaner, laget Pia en presentasjonsvideo av seg selv, og til tv2underholdning.no sa Pia at hun ville gå langt for å komme seg til USA.

- Jeg ser etter en mann, og nå kommer utseende og inntekt i andre rekke. Det eneste som betyr noe er at han er amerikansk og har gyldig amerikansk pass slik at jeg får grønt kort, sa hun.


Ved godt mot

Pia har fortsatt ikke funnet amerikaneren i sitt liv og visumsagaen er over for denne gang. Pia er likevel ved godt mot.

- Jeg er i godt humør og har kjøpt inn nytt silkesengetøy til valgnatten. Nå blir det frikveld og pysjamasparty med noen gode venninner natt til onsdag. Vi skal lese høyt fra selvbiografien til Barack Obama, ha putekrig og selvfølgelig følge valget utover natten. Jeg er sikker på at det kan bli riktig så hyggelig så lenge vi klarer å zappe oss forbi de kjedelige reportasjene til han skallede TV 2-reporteren Øyvind Brigg, avslutter Pia Haraldsen.

LES ALT OM PIAS VALGDEKNING HER.

LES PIAS BLOGG HER.

Tror du amerikanske myndigheter bevisst forsinker prosessen? Diskutér nedenfor.