John McCain sliter i valgkampen  (Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS)
John McCain sliter i valgkampen (Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS)

John McCain sliter

Republikanerne sliter med å skape begeistring for sine kandidater.

Krisestemningen i det republikanske valgkampapparatet er til å ta og føle på. Det er åpen strid og misnøye med at valgkampen ikke fungerer. Spesielt ille går det utover Sarah Palin - flere og flere i den republikanske leiren setter nå større og større spørsmålstegn ved hennes evne og kompetanse som visepresident.

Optimisme

I Obama-leiren derimot er det optimisme. En meningsmåling i Washington Post mandag gir Barack Obama en ledelse på åtte prosentpoeng. Og det i en stat demokratene ikke har vunnet på flere tiår i presidentvalget - nemlig Virginia. Også i flere andre typisk republikanske stater leder Obama på McCain, les mer her.

Tirsdag morgen kommer vår USA-ekspert Svein Melby ved Senter for transtalantiske studier, Forsvaret. Da får du hans analyse av valgkampen så langt og hvordan han nå vurderer Barack Obamas sjanser opp mot John McCains.

Sarahs klesbudsjett

Vi får også besøk av kulturkommentator i Dagbladet Hege Duckert, som morer seg storligen over alt oppstyret rundt visepresidentkandidat Sarah Palins klesbudsjett. Og hvordan skuespiller og komiker Tina Fay harselerer over Sarah Palin - enten det går på naboen vest for hjemstaten hennes, Russland, eller andre budskap fra hennes munn i denne valgkampen.

Analysene får du i God morgen Norge tirsdag mellom 07.30 og 08.00. Svein Melby deltar dessuten på nyhteskanalen fra klokka 08.00