NYSGJERRIG?: «Waschera» svarer på dine spørsmål.
NYSGJERRIG?: «Waschera» svarer på dine spørsmål.

Skeiv guide

Er du homo og ikke helt vet hvor du skal henvende deg? Eller er du bare nysgjerrig?

Her får du en liten homoguide.

Nettsteder

GAYSIR: En portal for lesbiske, homofile og andre skeive.
GAYSIR: En portal for lesbiske, homofile og andre skeive.

Gaysir er Norges største nettsamfunn for homofile og andre skeive. Her kan man lese skeive nyheter, se hva som skjer i din by eller lage seg en profil og bli kjent med andre i samme situasjon. Profilsøket gjør at du for eksempel kan søke opp andre på din alder som ikke er åpen om sin egen legning.

Spree er et nettmagasin for unge, homofile gutter. Siden er både informativ og spennende å være inne på.

Ung.no er også et godt nettsted for deg som er ung og nysgjerrig og har spørsmål, eller du kan sjekke ut LLH (Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring) hvis du lurer på ting som kanskje er litt mer politisk.

Dersom du har spørsmål rundt helse kan du kontakte Helseutvalget sammen for bedre homohelse. De driver også nettsamtaletilbudet YouChat der unge skeive svarer på spørsmål fra andre unge skeive.

Ting å gjøre

Jafnaðr er en nordisk skeiv festival som går av stabelen på Sund folkehøgskole i Nord-Trøndelag. Her samles skeive ungdommer fra hele Norden hver sommer. Leiren arrangeres i regi av Skeiv Ungdom.

Hvert år arrangeres Skeive Dager i Oslo. Festivalen omfatter blant annet skeive filmer, konserter og et festivalområde med forskjellige stands som representerer aktuelle organisasjoner eller lignende.

I kalenderen til Gaysir kan du finne ut hva som skjer i din by.

SKEIV: Med to guttetegn i bakhodet under «Skeive dager».
SKEIV: Med to guttetegn i bakhodet under «Skeive dager».

Homo på film

Tom Hanks spiller homofil i Philadelphia fra 1993. Filmen tar opp viktige temaer som homofobi og AIDS og vant to Oscar.

«If these walls could talk 2» er tre historier om tre lesbiske par fra tre forskjellige årtier. Med blant annet Chloë Sevigny og Sharon Stone.

Den norske filmen «Mannen som elsket Yngve» er basert på boka med samme navn av Tore Renberg, og er en historie om nysgjerrighet, usikkerhet og forelskelse.

Litteratur

Bladet «Blikk» er Norges eneste magasin for skeive, og har eksistert i snart 20 år. Bladet får du tak i på Narvesen, eller du kan besøke nettsiden deres her.

«Sugar rush» er boka om Kim som flytter til Brighton og forelsker seg i Sugar. Boka er også blitt to sesonger med TV-serie.

«Barfot» er en samling historier fra homofile - om den første kjæresten, kysset eller «komme ut-historien».

«Tipping the velvet» er en bok skrevet av Sarah Waters (på norsk heter den «Smaken av fløyel»). Boka er senere filmet til en miniserie i tre deler.

«Tingenes tilstand» er en norsk bok skrevet av Odd Klippenvåg. Boka handler om Simon og Annar og hva som skjer da Simon blir rammet av slag.