ceviche
ceviche

Ceviche

Oppskrift hentet fra boken La Restinga med Charles Tjessem, Press forlag.

Yolandas Ceviche:

Ca 200 g fast hvit fisk

nypresset limejuice av 2 lime

1/2 rødløk

2 fedd hvitløk

1 stilk stilkselleri

1/ 2 - 1 rød chili pepper

ca 1 dl finhakket frisk koriander

salt , pepper

Frys fisken og skjær den i tynne skiver og legg utover en tallerken.
Finhakk rødløk, hvitløk, stilkselleri, chili og koriander.
Bland med limesaft.
Hell blandingen over fisken og la den stå til marinering ca 10 min før servering.


Yolanda serverer ceviche som i Peru, på tradisjonell måte med frityrstekte båter av poteter og søtpoteter (eller ovnsbakte).
En grønn salat og mais følger også ofte med retten.

Flere oppskrifter fra Wenche finner du på artoftaste.no