Halvgrove pizzaboller

Fylt med tomat- og kjøttsaus

Ca 32 stykker

Tips:

Til de med melkeallergi, sløyf osten i fyllet.
Ønsker du å lage glutenfrie pizzaboller, halver oppskriften, bruk glutenfritt mel og tilsett fiberhusk i melet.
Tomatsaus med kjøttfyll kan erstattes med pesto.

Rør gjæren ut i fingervarmt vann ( tørrgjær blandes i melet), tilsett salt, sukker og olje og elt inn mel til en glatt deig.
Dekk til bakebollen og la deigen heve ca 30 min .

Lag tomat- og kjøttsaus mens deigen heves.
Stek kjøttdeig og finhakket løk i olje i varm stekepanne.
Tilsett tomatpuré og la den steke med et par min før finhakket paprika i terninger tilsettes sammen med hermetiske tomater og krydder.
Kok opp og la sausen trekke i minst 15-20 min uten lokk.
Smak ev til med mer krydder, salt og pepper.

Ta deigen ut på et melet bakebord og del den i to.
” Klapp” eller kjevle ut hver del til et rektangel.
Smør over kjøttsausen, dryss over revet ost og ev pinjekjerner.
Rull sammen og sett på bakepapirkledt stekebrett.
Dekk til og la etterheve 40-45 min.

Stek i varm stekeovn 225 oC på midterste rille i 10- 15 min.
Avkjøl på rist .