Gazpacho

med marinert kongekrabbe

Kongekrabbe kan erstattes av store reker fra Barentshavet.
En spanskinspirert, forfriskende sommersuppe som skal serveres avkjølt i glass eller kopper.

Rens og del grønnsaker i biter.
Fjern frø og hinner fra paprika og chili.
Ha alle grønnsakene i en arbeidsbolle.
Salt dem, og la dem stå et par timer og safte seg.

Ha grønnsakene, basilikum og litt av kraften i en hurtigmikser/foodprocessor og kjør/mos til en glatt masse, eller bruk en stavmikser.
Spe suppen med grønnsakbuljong og ev tørr hvitvin til ønsket tykkelse.
La gjerne suppen stå kaldt og godgjøre seg et par timer før servering.

Før servering, smak til med olje, eddik, salt og pepper.

En bolle med ristede brødterninger (glutenfrie) kan serveres ved siden av for de som ønsker det.

Brødkrutonger:

Skjær daggammel brød i terninger og stek i litt olje og hvitløk.
Legg over på kjøkkenpapir og avkjøl.

Marinert, stekt kongekrabbe:

Mariner renset kongekrabbe i 1 dl olivenolje, 2 fedd grovhakket hvitløk, 1 ss soyasaus( glutenfri) , 1 ½ ss søt chilisaus, ½ ts finhakket frisk ingefær.
Bland sammen marinaden, legg i kongekrabbe, sett kaldt 5-7 timer.
Stek raskt i varm panne.