Ostekake

Knus kjeksen.
Bland med smeltet smør, sukker og kanel.
Ha blandingen i en springform, 26 cm, bunnen dekket med bakepapir.
Press massen godt ned mot bunnen og ut i kantene.
Sett formen i kjøleskapet, mens fyllet lages.

Varm stekeovnen til 175 oC.

Bland sammen myk kremost, sukker, frø fra ½ vaniljestang, eggene og revet sitronskall.
Bland til en glatt masse.
Hell røren i formen med den avkjølte bunnen og stek i varm stekeovn i 40-45 min.
Ostekaken skal forsatt være «skjelven» når den tas ut av stekeovnen.
La stekeovnen fortsatt stå på.
Sett ostekaken til avkjøling på en rist i ca 15 min.

Bland sammen rømme/crème fraiche, sukker, sitronskall og frø av ½ vaniljestang.
Fordel blandingen lett over den lett avkjølte ostekaken i springformen.
Sett tilbake i stekeovnen i 10 min.

Avkjøl, dekk med folie og la ostekaken stå i kjøleskapet minst 8 timer før den serveres.

Server med friske frukt eller bær, for eksempel jordbær eller en bærsaus.