Mat i det fri

- Småørret surret i rømme

Ørret

Rens fisken, fileter om ønskelig. Dryss med salt og pepper og stek med smør i panne, over bål eller på stormkjøkken.
Dryss evt med gressløk eller løk. Ta opp fisken, tilsett rømme i stekefettet i pannen og kok opp, smak til med salt og pepper.

Server med nystekt brød, - se egen oppskrift. Brødet stekes før fisken.

Brød

- til å steke på pinne over bålet, i stekepanne eller stormkjøkkenet. Deigen lages dagen i forveien.

Bland sammen det tørre. Olje tilsettes sammen med vann eller melk.
Tilsett vann eller melk og rør sammen til en glatt, ikke for klissete deig.
Ha litt olje rundt deigen og legg den i en brødpose (olje for at deigen ikke skal klistre seg til posen).
Legg brødet i kjøleskapet natten over.
Ha litt olje på hendene når brødet skal bakes ut. Form til lange strimler og surr rundt en pinne.
Stek over glørne, eller form til en tykk pannekake og stek i panne/kasserolle på stormkjøkken.


Lapper/sveler

Visp egg og sukker lyst og luftig.
Tilsett melk og dryss i hvetemel blandet med natron og salt. Visp til en glatt røre.
Smør evt pannen første gang med litt smør (eller smelt ca 25 smør og ha i røren).
Legg en stor skje røre på middels varm stekepanne.
Jevn røren ut med skjeen til svelen får en diameter på ca 10 cm.
Stek til de er lys brune på hver side ved middels varme, 2-3 min på hver side (steketid avhengig av tykkelse).

Svelene kan feks serveres med smør og skiver av geitost eller et lite dryss med sukker. Også godt med rørte bær og evt rømme.